Warrior goddess

DRIEDAAGSE RETREAT VOOR VROUWEN

Met jouw verlangens als ingang gaan we op zoek naar wat jij nodig hebt om voluit te leven. 

 

Tijdens WARRIOR GODDESS maak je en intensieve reis door jouw vrouw-zijn. De glooiende heuvels van het Limburgse Landschap, de sfeervolle locatie en de veilige setting van een groep gelijkgestemde vrouwen gebruiken we als bedding om te onderzoeken wat de vrouwelijk godin in ons wil zeggen.

Hoe kun je haar nog meer roepen en gebruiken als kompas?

 

Op basis van yoga, meditatie en ademsessies, Jungs archetypen en de kleurrijke vrouwbeelden uit de klassieke mythologie onderzoeken we de wijsheid van de godin(nen) in ons.

 

Tijdens het driedaagse retreat bepaal jij hoe je je weekend invult. Neem je deel aan de heerlijk ontspannen yoga sessies, ontmoet jij je innerlijke godin in inspirerende masterclasses of maak je toch liever een wandeling in de glooiende heuvels om je vervolgens te laten verwennen door de vegetarische, biologische maaltijden van onze kok. It’s all up to you!

 

Wat we in ieder geval zeker weten is dat je vol energie, (zelf)liefde, en inspiratie weer huiswaarts keert.

We nodigen je van harte uit op deze inspirerende ontdekkingsreis.

 

 

De Yoga Studio-sfeerimpressie 1 De Yoga Studio-sfeerimpressie 3 De Yoga Studio-sfeerimpressie 2 De Yoga Studio-sfeerimpressie 9

 

De Yoga Studio-sfeerimpressie 5 De Yoga Studio-sfeerimpressie 6 De Yoga Studio-sfeerimpressie 7 De Yoga Studio-sfeerimpressie 8

 

 

WAT GAAN WE DOEN

  • We gaan aan de slag met het lijf als bron van kracht, grenzen, beweging, seksualiteit, rust en zachtheid.
    Welk verhaal vertelt jouw lijf? Dit doen we door yoga (vooral yin yoga en yoga nidra), meditatie, ADEM- EN LICHAAMSWERK. Onze adem en ons lichaam zijn de poorten naar onze binnenwereld. Ze zijn onlosmakelijk verbonden: je adem brengt je bij dat wat je lichaam je probeert te vertellen, je innerlijk weten. Je lijf weet namelijk allang wat je nodig hebt, maar ons denken voert vaak de boventoon. Zo raken we vroeg of laat uit balans, gestrest of uitgeput.

  • We staan stil bij jouw zelfbeeld als vrouw. Welke rolmodellen heb je, en welke (voor)oordelen heb je? Hoe beïnvloeden ze jouw handelen in het hier en nu? 

  • We werken met de archetypische godinnen,  Deze typen godinnen vertegenwoordigen de verschillende krachten en mogelijkheden die wij in ons dragen. Elke godin brengt een krachtbron met zich mee,  ze symboliseren delen die altijd in jou aanwezig zijn.

  • Yin en Yang

De yin/yang theorie gaat ervan uit dat in elke vrouw een mannelijk element (de animus) aanwezig is en in elke man een vrouwelijk element (de anima). Het individuatieproces van de mens is erop gericht die animus of anima te versterken en zo de eenzijdige identificatie met vrouwelijk of mannelijk op te heffen en een volledig, geïntegreerd mens te worden waarin yin en yang met elkaar in balans zijn en de tegenstellingen zijn opgeheven.

  • Met Belichaamd Leiderschap benut je de wijsheid van je hele lichaam, omdat hoofd, hart en lichaam samenwerken.

Je onderzoekt waar en wanneer je splitsingen bent gaan aanbrengen tussen deze drie centra, vaak zijn die mechanismen al ontstaan in je jeugd. Ooit waren ze ‘de beste manier’ om erbij te blijven horen of je essentie te beschermen. Als volwassene gaat dat schuren met wie je écht bent, met wat je echt denkt of voelt. Dat is merkbaar in het contact. Voor jouzelf, en voor de ander. Belichaamd leiderschap gaat over de integratie van alle volwassen delen in jou. Je energie, je wijsheid, je kwetsbaarheid en je  (non-verbale) communicatie.
Dat maakt je betrouwbaar en authentiek.

 

Je zult merken dat de verhalen van andere vrouwen een bron van herkenning, erkenning en inspiratie zijn. Ze geven je de moed en de bedding om een volgende stap te zetten. 

 


VOOR WIE

We hebben het samen te doen in deze wereld, en toch ontvagen we tijdens dit retreat alleen vrouwen. Niet omdat we mannen niet leuk vinden, maar omdat wij weten dat er voor vrouwen nog heel veel goud op te halen is in het vrouwenveld.

Als je door het eerste ongemak heen bent, geeft een groep vrouwen bedding voor kwetsbaarheid, stevigheid, wijsheid en rust.

 

Je hoeft geen ervaring te hebben met yoga of lichaamswerk, of lid te zijn van De Yoga Studio om te kunnen deelnemen. 

 


LOCATIE EN VERZORGING

We nodigen je van harte uit in de glooiende heuvels van het Zuid Limburgse landschap, in een prachtige omgebouwde hoeve. Samen met je andere sisters geniet je van (h)eerlijke, vegetarische (veelal veganistische) maaltijden klaar gemaakt door onze eigen kok.

 

Fieke en collega's verzorgen de yoga, meditatie, adem en warrior goddess sessie (op basis van Jung's archetypen en de mythologishe vrouwenbeelden).
Het volledige programma kun je hier downloaden.

 


Praktische informatie

 

Datum: vrijdag 10 t/m zondag 12 november
Tijd:
Ontvangst vrijdag 10 november 16.00 uur
Afscheid zondag 12 november 17.00 uur
 

Prijs: EARLY BIRD tot 1 sep € 499,-* 

*vrijgesteld van BTW.  

 

Inclusief 

2 overnachtingen 
2x ontbijt
2x warme maaltijd/lunch

2x lichte maaltijd/diner

 

Alle yoga, meditatie, adem en warrior goddess sessies.
Fantastisch verzorgd met lékkere koffie en thee, en waanzinnige vegetarische (veelal veganische) maaltijden van onze eigen kok.

 

Het volledige programma kun je hier downloaden.
Tijdens de retreat, kun je een yogamat, -kussen, en dekentje van De Yoga Studio lenen.

 

Aanmelden:
Maak je online account aan, surf naar tabje events en boek je plek.