Yin Yoga Opleiding

 

Docenten
Data & locatie
Tarieven & voorwaarden
Toelating & inschrijving
Inschrijfformulier 

 

 

OVER DE OPLEIDING


Yin yoga is een langzame stijl van yoga met asana's die voor langere perioden worden vastgehouden, waarmee zachte spanning en compressie op onze weefsels kan worden toegepast. Het doel van Yin-beoefening is om de spieren zoveel mogelijk te ontspannen en om de diepere bindweefsels aan te spreken - vooral fascia, ons "spinnenweb". Yin Yoga is gebaseerd op TCM (Traditional Chinese Medicine) en werkt daarom intensief met meridianen en acupressuurpunten die zich richten op onze organen en de 5 elementen water, hout, vuur, aarde en metaal balanceren.

 

Yin yoga concentreert zich op het unieke karakter van het individu. Het versterkt de energiestroom die al aanwezig is in ons  lichaam, en deze energie komt vrij na iedere yin practice om de stroom van energie te vergroten en potentiële blokkades te laten verminderen.

 

Yin Yoga brengt onze focus meer naar binnen, en kan een uitstekende brug zijn naar meditatie, of kan een meditatie op zichzelf zijn.

 

 

DOEL OPLEIDING

Persoonlijke ontwikkeling door Yin Yoga als tool in te zetten.

 

Is dit een Teacher training?

Door de bomen is het bos op dit moment niet meer te zien in het aanbod van Yoga teacher trainings.
Na slechts een paar uur sta je met een papiertje in je hand en mag je jezelf yogadocent noemen.
Overigens mag je dat al vanaf het moment dat je ooit aan een yogales hebt deelgenomen. Yogadocent is geen beschermd beroep.

 
Onze visie
Om een yogateacher te zijn is het belangrijk dat je zelf eerst jarenlang student bent.
Van daaruit geloven wij dat een goede docent zich kan ontwikkelen.

Heb jij het geduld, de toewijding en devotie om eerst student te zijn, wie weet dat dit dan wel het programma is waarnaar je op zoek bent.

 

Onze primaire focus is dus jouw persoonlijke ontwikkeling. Daarbij gebruiken we verschillende technieken waarbij Yin Yoga de basis vormt. Maar bijvoorbeeld ook mindfulness, (zen)meditatie, en familie-opstellingen gebruiken wij als ondersteuning in dit transformatie proces. 

Niet iedereen heeft de (financiële) mogelijkheden om meerdere "pelgrimreizen" naar India te maken, vandaar dat wij het ook voor die studenten mogelijk willen maken om hier in Nederland kennis te kunnen maken met authentieke Yoga en we kiezen voor een intensief programma waarin jij de tijd krijgt dieper in je yoga practice en jezelf te duiken.

En wie weet besluit je vanuit die diepgaande eigen practice vervolgens ook anderen op hun yogapad te gaan begeleiden.

 

CERTIFICAAT
Na succesvolle afronding van de opleiding ontvang je een certificaat waarmee je je kunt laten registreren als yogadocent bij de Yoga Alliance

 

 

OPZET

 

Wij werken met een groep van maximaal 20 studenten. De opleiding wordt vooral in het Nederlands gegeven. Veelal maken we wel gebruik van Engelstalige boeken. Sommige gastdocenten geven hun "colleges" in het Engels.


7 weekends van 2 of 3 dagen

1 retraite (6 dagen)

 

Een yoga-retraite kan helend zijn voor je mentale en fysieke gezondheid. Even tijd om terug te trekken kan je leven veranderen en je helpen om eventuele emotionele en mentale problemen op te lossen.  Elke dag dat je op retraite bent, heb je een doelelement. Je concentreert je op je yoga beoefeningen en je duikt dieper in jezelf zonder afleidingen. Je gezondheid en welzijn worden op de voorgrond geplaatst.

 

 

 

INHOUD VAN VOLLEDIG PROGRAMMA

 

 • Asana: belangrijkste hoofdgroepen van Yin-yoga houdingen met alle variaties en modificaties
  In dit gedeelte  behandelen we de theorie en beoefenen we de praktijk van 20 Yin  Yoga-houdingen,  inclusief hun specifieke kenmerken en hun effecten. Een van de belangrijkste elementen van onze yin yoga-opleiding is, begrijpelijkerwijs, de asana-oefening, dus elke dag zullen we minstens één les van 75 minuten geven.
   
 • Anatomie in de context van Yin Yoga
  Anatomisch begrip van niet alleen de individuele botstructuur, maar ook het spier-, bindweefsel-, fasciaal- en ligamentweefsel is een essentiële voorwaarde voor een yogastudent.

De ruggengraat van yin yoga (in de stijl van Paul en Suzee Grilley) - en dus van ons Yin Yoga Education-programma - zal anatomie zijn.

 In deze training zul je kennis maken met de basis yoga anatomie, of opfrissen,  (afhankelijk van je anatomische kennis) en zullen we ons vooral concentreren op de individuele botstructuur (compressie) en unieke spier-, ligamentische en fasciale weefsels (spanning) van elke student. 

Dit begrip van hoe je dieper in het menselijk lichaam kunt kijken, de mens als een bewegend skelet kunt zien, hem kunt lezen door te observeren hoe hij of zij beweegt en om te kunnen identificeren welke gewrichten betrokken zijn bij een yogapose, evenals waar beweging of soepelheid nodig is voor de pose en in welke mate, helpt ons te begrijpen waarom sommige yogastudenten een pose kunnen uitvoeren en anderen niet.

We ontwikkelen inzicht in waarom elk persoon yogahoudingen op een andere manier beoefent.

We erkennen dat zelfs wanneer twee mensen er van buitenaf hetzelfde uitzien, ze elk een zelfde pose anders zullen ervaren.

 

 • Yoga filosofie
 • Vijf Elementen theorie
 • Chakra's, subtiele anatomie
 • Chinese geneeskunde en meridiaan theorie
 • Pranayama en meditatie
 • Mentorprogramma

 

 

 

MEER INFO OVER

Docenten
Data & locatie
Tarieven & voorwaarden
Toelating & inschrijving
Inschrijfformulier