Yoga filosofie meeting

Ben je nieuwsgierig naar meer informatie over yogageschiedenis en filosofie? 

Naarmate je yoga practice zich verdiept, kom je er achter dat yoga veel meer is dan asana (de fysieke houdingen).

Je hebt misschien gehoord dat je leraren de acht ledematen, de yoga sutra's of de citaten van de Bhagavad Gita hebben gelezen en erover vertelden.
Maar hoe zit het nou precies? Is yoga een religie? Waar begin ik als ik meer wil weten over de yoga filosofie?

 

Atha yoga anushasanam
Now, the teachings of yoga.
—Yoga Sutra 1.1

 

MeetingYoga filosofie 

In deze meeting behandelen we op een interactieve manier de basisgeschiedenis van yoga, de belangrijke teksten van de yoga filosofie, hoe filosofie en de fysieke yoga practice elkaar ontmoeten en  meer. De meetings zijn een geweldige plek om gezamenllijk dieper te duiken in de wondere wereld van de yogafilosofie, om vragen te stellen en dieper in je yogapad te duiken. 

De verschillende stromingen van de Indiasche filosofische stromingen zijn zeer omvangrijk. Ook al beperken wij ons tot een van die stromingen, de Yoga filosofie, dan nog is twee uur slechts een klein molecuul (en waarschijnlijk nog niet eens) in vergelijking tot de omvang van de hele yoga filosofie.

Verwacht dan ook niet als een volleerd yoga filosoof naar buiten te stappen, maar kom met ons de eerste stappen zetten op je Yoga filosofie reis. Die smaakt namelijk zeker naar meer.

 

Na afloop is er tijd om onder het genot van een drankje op ons dakterras (hopelijk onder een blauwe sterrenhemel) nog wat na te mijmeren, en wie weet zien we je dan een volgende keer weer op ons yoga-dakterras voor nog meer mooie filosofie-meetings.

 

 

Datum: vrijdag 28 september 
Tijd: 19.00-21.00 uur
Locatie: De Yoga Studio, locatie Strijp (Scherpakkerweg 9c)
Docenten: Nienke en Fieke K.
Prijs: 15 euro (inclusief drankje na afloop)
Aanmelden: klik hier om je plek te reserveren . Uiteraard ben je ook als niet lid welkom , stuur ons een mailtje of bel; 040-293 29 99