yogaworkshop: backbendsLeven vanuit je hart begint met het openen van je hart voor je zelf

 

In ons dagelijks leven zitten en staan we veel voorovergebogen, maar in deze workshop gaan we juist het omgekeerde doen en achterover buigen. 

 

We zitten veel, wat in feite al een vooroverbuiging is, en ook het gebruik van oa. de smartphone zorgt dat we onszelf veel klein maken. Klein maken is een beschermende en veilige houding. Terwijl juist groot maken en  met name achteroverbuigen veel vreugde en energie geven en fysiek en emotioneel openen.
Achteroverbuigingen openen de voorzijde van het lichaam en geven daarmee ruimte aan het hart. Achteroverbuigingen geven veel energie, maken vrolijk en geven letterlijk en figuurlijk ruimte, maar ze kunnen ook confronterend zijn en emoties losmaken.

In deze workshops gaan we diverse houdingen doen om de heupen, schouders en rug los te maken en de voorzijde van het lichaam meer bewegingsruimte en vrijheid te geven. Met behulp van dynamische bewegingen, kracht versterkende oefeningen en gebruik makend van triggerpoint-achtige therapie gaan we met name de heupen en schouders meer ruimte geven. Daarnaast zullen we met behulp van tennisballen de boven rug verder mobiliseren en ook de achterkant van het lichaam leren te activeren voor een sterke basis. Veel van de toegepaste oefeningen vormen een mooie basis voor thuis of voor je yogapractiec om mee ruimte te creëren. Daarnaast zal op verschillende momenten de anatomie die nodig is aan bod komen, zodat je niet alleen voelt maar ook leert waarom je iets doet.

We gaan stapsgewijs en op een veilige manier de achterover buigingen opbouwen vanuit de basis; de kracht van de benen. We zullen toewerken naar urdvha dhanurasana (ook wel bekend als wielhouding of bruggetje), een uitdagende houding die met partner oefeningen voor iedereen toegankelijk is. En voor wie wil gaan we misschien wel een stapje verder, hoe kom je omhoog vanuit een dropback!

 

Voor wie

Deze workshop is voor iedereen toegankelijk. Als je tenminste bekend met de downwardfacing dog (omgekeerde hond houding) en de cobra of upwardfacing dog. Voor de beginnende yogi, raad ik aan om tenminste 1 maand yoga te beoefenen, maar liever 2. Voor de meer ervaren yogi is deze workshop heerlijk om je te verdiepen in jouw achterover buigingen en nieuwe houdingen en oefeningen te leren om te mobiliseren.

 

Yogadocent en bewegingswetenschapper
Iris Hoogendoorn is naast ashtanga yogadocent ook bewegingswetenschapper en combineert haar passie voor yoga met haar professionele achtergrond in anatomie en bewegingsleer. De workshop is dan ook een combinatie van yoga en wetenschap.

Haar eigen dagelijks yogabeoefening vormt de basis van haar docentschap. Iris heeft een intense relatie met achterover buigingen, ze komen niet makkelijk voor haar maar daardoor heeft ze veel tips om ze ook voor jou toegankelijk te maken. Achterover buigingen hebben Iris veel geleerd over loslaten en vertrouwen. 

 

Datum: zaterdag 20 oktober 

Locatie: De Yoga Studio
Tijd: 10.00-12.30 uur
Prijs: 25 euro voor leden, 30 euro voor niet leden
Aanmelden: reserveer je plek door de cursus in je online winkelmandje te leggen en af te rekenen, mailen naar [email protected] of bellen mag natuurlijk ook: 040-293 29 9