Zenash Schroijen

Ashtanga Yoga

 

Hoe/wanneer is yoga in je leven gekomen? Wat betekent yoga voor jou?

Vanuit mijn achtergrond in bewegingstheater was ik naar iets opzoek om mijn lichaamsbewustzijn te vergroten. Yoga speelde al langer door mijn hoofd en op jonge leeftijd kwam ik aanraking met Ayurveda en meditatie, waar ik toen al veel baat bij had. Dus het volgen van yogalessen was eigenlijk een logisch gevolg. In 2017 volgde ik mijn eerste yogales en het voelde meteen als thuiskomen. Ik voelde meteen dat ik hier dieper in wilde duiken. Voor mijn gevoel had ik toen de constructieve basis gevonden van waaruit ik wil leven.

 

 

Wat kunnen studenten in je les verwachten? Wat wil je je studenten meegeven?

Ik wil mensen via yoga meer in contact brengen met hun gevoel en hun lichaam. De Vinyasa lessen die ik geef hebben een dynamische flow waardoor je via inspanning tot ontspanning komt. In de Vinyasa lessen leer ik je hoe je de bewegingen aan de ademhaling koppelt. Hierdoor komen het hoofd en lichaam meer in verbinding  en raak je in een meditatieve flow. Verder laat ik je kennismaken met alle technieken die bij de  asana's (houdingen) en vinyasa's (overgangen) komen kijken.

 

Naast de techniek vind ik het het allerbelangrijkste om je mee te geven dat je met compassie naar je lichaam blijft luisteren. Yoga is er om bewuster te worden van je lijf en daar trouw aan te blijven. Je gaat leren te luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft en waar jouw grenzen liggen. Kom dichter bij je gevoel, door te werken met je lichaam en kom zo dichter bij jezelf.

 

Wat doe je naast yoga?

Naast Yoga werk ik nog parttime in de horeca. Verder hou ik veel van muziek, natuur, lezen, kunst en tijd doorbrengen met vrienden.

 

Welke opleidingen heb je gevolgd?

2019 - Trauma en Healing

2018 - Intensieve Yoga docenten opleiding