Docenten Yin Yoga Opleiding

Hieronder kun je meer lezen over de hoofddocenten van de Yin Yoga Opleiding. Nienke heeft jarenlange lesgeef ervaring op het gebied van asthanga-, poweryoga en Yin Yoga en heeft haar hele leven toegewijd aan deze liefde voor Yoga.

Fieke is naast yogadocent nog steeds actief bezig als trainer/coach op het gebied van persoonlijke effectiviteit en bewustwording en het is haar passie om ook jou te begeleiden op dit pad van zingeving en bewustwording.
Samen zullen zij, met een aantal gastdocenten, je begeleiden op deze unieke Yin Yoga reis.

 

 

NIENKE VAN DIJK

Na een yogales in Australië vallen de puzzelstukje voor Nienke op hun plek.

Heeft ze voorheen nog niet geheel duidelijk wat ze wil, door deze eerste kennismaking met ashtanga Yoga is ze op slag verliefd en weet ze wat ze wil.
Vanuit de liefde voor de practice van asthanga Yoga is voor haar als vanzelf het lesgeven onstaan.

 

Al geruime tijd (sinds 2006) geeft ze in Eindhoven en omgeving yogalessen. In de tussenliggende periode heeft ze ook nog een succesvolle yogastudio gehad maar uiteindelijk heeft ze dat opgegeven om zich helemaal te kunnen richten op dat waar haar hart ligt.

Bij het lesgeven, bij het verbinding kunnen maken met haar studenten.

 

Nienke: 
"Ik hoop dat ik studenten kan leren om te kijken naar wat is. Ik hoop ze te kunnen begeleiden naar de binnenwereld. We zijn vaak met de buitenwereld bezig maar alles wat je zoekt zit binnenin. Als je de weg naar binnen kunt maken dan vind je daar jezelf, binnenin is het geluk. Ik hoop naast studenten te kunnen staan om samen deze reis te maken. Als je echt gaat kijken, ga je ook kijken naar allerlei dingen die je niet wil zien, en dat proces is heel boeiend, moedig en soms ook pijnlijk of verdrietig. Ik hoop dat we elkaar kunnen ondersteunen naar een vrij en liefdevol leven."

 

Nienke staat onder haar studenten bekend om haar warme, en makkelijk te benaderen persoonlijkheid. Ze heeft een goed luisterend oor en mensen voelen zich snel bij haar op hun gemak.

 

 

FIEKE KLAASSEN
Fieke besluit in 2009 de ashtanga yoga intensieve training te gaan volgen om haar eigen yoga practice te verdiepen maar om hopelijk ook wat aspecten daarvan te kunnen gaan toepassen in haar werk als trainer en coach.
Als trainer/coach begeleidt ze mensen en organisaties op het gebied van mindfulness, communicatie, samenwerking en bewustzijn.
Na afloop van de ashtanga intensieve training wordt ze gevraagd om les te komen geven bij De Yoga Studio in Eindhoven en de yogstudio in Weert. Wat eerst begon als een avond in de week yogales geven, groeit al snel uit naar meer. Behalve dat ze een aantal yogalessen per week geeft (mysore/ashtanga stijl, poweryoga en easyflow) is ze sinds 2015 werkzaam als studiomanager en heeft ze begin 2017 De Yoga Studio Eindhoven overgenomen.

Ze is vanaf haar eerste bezoek aan de studio (in 2009) tot op heden een echte ashtanga addict. En heeft het voorrecht gehad al veel (inter)nationale gastdocenten te mogen ontmoeten en met hen te mogen studeren. 
Na een ski-ongeval moet ze haar eerste trip naar het KPJAYI annuleren, vanwege een gebroken enkel. Na een operatie en revalidatie stond ze een half jaar later toch op de mat bij Sharath Jois en weet ze dus uit eigen ervaring hoe helend de practice kan zijn op zowel fysiek als mentaal niveau. 

 

Nog steeds beschouwt ze het als een voorrecht om mensen op het pad van Yoga en bewustwording te mogen begeleiden. Om het "goddelijke" in je te mogen laten ontwaken, om het beste uit jezelf naar boven te mogen halen. Daarbij vindt ze het wel belangrijk dat de student daarvoor eigen verantwoordelijkheid neemt, ze helpt je graag op pad maar uiteindelijk moet jij in je eigen kracht gaan staan om te kunnen stralen en de beste versie van jezelf te worden.
"Teachers open the door but you must enter by yourself". 

 

 

GASTDOCENTEN
Voor verschillende onderdelen laten wij ons bijstaan door gerenommeerde gastdocenten met specifieke vakkenis van bijvoorbeeld anatomie, subtiele anatomie en Chineese geneeskunde en voedings- en levensstijl.