Docenten Yin Yoga Opleiding

De docenten van de Yin Yoga docentenopleiding zijn ervaren yogadocenten met jarenlang lesgeefervaring, een dagelijkse eigen yogabeoefening, en met diepgaande kennis en ervaring van de vakken die zij doceren.
En dat proef je!


Hieronder lees je meer over hun yogapad.

 

FIEKE KLAASSEN
(Yin Yoga, yogafilosofie, persoonlijke ontwikkeling, lesgeefmethodologie, pranayama, mindfulness/meditatie)

In 2009 besluit Fieke de Ashtanga Yoga docenten Opleiding te volgen. Na een heftige periode in haar persoonlijke leven heeft ze net het roer volledig omgegooid en yoga heeft haar daarbij enorm geholpen. Ze wil zich daarom nog verder in  haar eigen yoga practice verdiepen en vaardigheden opdoen om aspecten van yoga toe te kunnen passen in haar werk als trainer en coach.
Als trainer/coach begeleidt ze mensen en organisaties op het gebied van mindfulness, communicatie, samenwerking en bewustzijn.

 

Fieke Klaassen docent Yin Yoga docenten Opleiding.png

Na afloop van de yoga docenten opleinding gaat ze yogalessen geven bij De Yoga Studio in Eindhoven en de yogastudio in Weert.
Wat  begon als een avond in de week, groeit al snel uit naar meer. Behalve dat ze inmiddels jarenlang yogalessen geeft, is ze nu ook studiomanager van De Yoga Studio Eindhoven. Ze is als docent verbonden aan de Ashtanga Yoga docenten Opleiding en de Yin Yoga docenten Opleiding.

 

Ze heeft het voorrecht gehad om met verschillende (internationale) yogadocenten te mogen studeren en hen te mogen assisteren.

Daarnaast houdt ze haar kennis en vaardigheden als trainer en coach up to date door ook nog regelmatig trainingen en coachingstrajecten te begeleiden op het gebied van persoonlijke- en teamontwikkeling.
 
Fieke is als hoofdocent verantwoordelijk voor de programma inhoud van de Yin Yoga docenten Opleiding. Door haar vakinhoudelijke kennis en ervaring als trainer/coach is er ook veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling.
Door haar ervaring als studiomanager kom je ook veel te weten over de praktische aspecten van het lesgeven en/of runnen van je eigen studio.

 

 


SANDRA GOOS
(Tradidionele Chinese Geneeskunde, lesgeefmethodologie)

Tijdens de Yin Yoga docenten Opleiding zal Sandra je begeleiden en je kennis verdiepen van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Ze heeft diepgaande kennis en wijsheid opgedaan van deze eeuwenoude traditie tijdens haar studie voetreflexelogie en later Traditionele Chinese Geneeskunde.

Sandra Goos (4).jpg

Sandra heeft een dansachtergrond en de liefde voor beweging zat er dus al vroeg in. Ze geeft al heel veel jaren les, was lange tijd docent bij de AALO en sinds de liefde voor yoga ook haar hart heeft gegrepen, brengt ze dit met veel liefde en toewijding over aan haar studenten.
Sandra neemt je graag mee op reis door de meridianen, de 5 elementen, de invloed van de seizoenen op die elementen en nog heel veel meer van wat Traditionele Chineeskunde zo boeiend maakt.
Haar scriptie bestond uit de invloed van yogahoudingen op chakra's.

Need to say more? Wil je echt betrouwbare, op waarheid, wetenschappelijk gebaseerde kennis opdoen over TCM, meridianen en chakra's, dan ben je bij Sandra aan het juiste adres.

 

 

Gastdocenten

Daarnaast worden diverse specialistische gastdocenten ingezet om de hoogste kwaliteit te bieden op alle vlakken.

 

Anatomie: Laura Alteveer-Ramakers
 
Yoga tijdens zwangerschap: Fieke Tils