Marijke Hulstein

Kundalini Yoga

 

Hoe/wanneer is yoga in je leven gekomen? Wat betekent yoga voor jou?

Al op jonge leeftijd was ik nieuwsgierig naar Zelf ontwikkeling en kwam yoga op mijn pad. Ik herinner mij mijn eerste les nog als de dag van gisteren. Het voelde als thuiskomen, met een verlangen naar meer. Ik zat niet direct wekelijks op de mat, maar ging verder op ontdekkingsreis. Ik volgde trainingen en retraites in lichaamswerk en innerlijk leiderschap. Ook persoonlijke ervaringen in mijn leven brachten mij verder op de reis naar binnen. Yoga bleef terugkomen en voelde als een natuurlijk anker om dicht bij mijzelf te blijven.

 

Na verschillende vormen van yoga beoefend te hebben, maakte ik een aantal jaar geleden kennis met Kundalini Yoga. Ik werd direct gegrepen door de kracht en diepte van deze yogavorm.

Yoga betekent voor mij; het leven voluit durven ervaren, met je lichaam als een prachtig kompas.

Het geeft mij fysiek- en mentale kracht, energie en vitaliteit. Het maakt mij bewust van mijn gevoelens en verlangens en het geeft mij de moed en durf om mijn eigen leven vorm te geven op mijn eigen unieke manier!

 

 

Wat kunnen studenten in je les verwachten? Wat wil je je studenten meegeven?

Mijn yogalessen zijn erop gericht je steeds bewuster te worden van jeZelf, je lichaam, je kracht en je oneindige mogelijkheden. Mijn lessen zijn variërend van uitdagend tot diep ontspannend.

 

Een Kundalini Yoga les bestaat uit een kriya (een vaste volgorde van dynamische oefeningen en adem), ontspanning, klank en meditatie. Elke les werken we aan een specifiek thema.

 

The most important thing in Kundalini is your experience
It goes right to your heart                           
No words can replace your experience           – Yogi Bhajan- 

 

Wat doe je naast yoga?

Naast mijn activiteiten als yogadocent geef ik momenteel les bij de opleiding HBO - Verpleegkunde. Van beroep ben ik Verpleegkundige en Gezondheidswetenschapper. Ik heb ruim 15 jaar ervaring in de gezondheidszorg en ben vooral gespecialiseerd in de Geestelijke gezondheidszorg, ACT en Mindfulness. Deze kennis en ervaring neem ik mee in mijn lessen, retraites en individuele Yoga-coaching, die ik aanbied. In de yoga komt mijn passie voor gezondheid, (levens)energie en bewustzijn samen. 

 

Welke opleidingen heb je gevolgd?

- 2015 KRI Level 1 Kundalini Yoga

- 2016 KRI Level 2, Teachertraining CC

- 2018 Toegepaste numerologie en spirituele psychologie

- 2019 KRI Level 2, Teachertraining, Stress & Vitaliteit

- 2020 start Level 1 Sat nam Rasayan Healing practitioner