Yin Yoga Opleiding Eindhoven december 2021

De vijf elementen vormen, samen met de Yin & Yang theorie, de basis van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM).

 

TCM staat voor Traditional Chinese Medicine en is een Engelse afkorting voor de traditionele Chinese Geneeskunde. Deze geneeskunde is al duizenden jaren oud en daarmee de oudste beoefende natuurgeneeskunde van de wereld. Een belangrijk uitgangspunt van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) is een holistisch mensbeeld. Hierbij vormen lichaam, geest en ziel een eenheid.

 

De meridianen worden in de Traditionele Chinese Geneeskunde gezien als rivieren die door ons hele lichaam stromen. Een meridiaan is een energiebaan waarop acupunctuurpunten liggen en waar Qi doorheen stroomt.

 

In de Yin Yoga Opleiding die in december weer van start gaat kom jij meer te weten over deze meridianen en hoe deze dmv yin yoga houdingen te stimuleren zijn.

 

Je hoeft geen lesgeefambities te hebben. Dit is ook een hele leuke opleiding wanneer je gewoon meer te weten wilt komen over Yin Yoga. Ook wanneer je bijvoorbeeld trainer, coach of therapeut bent en graag meer lichaams gerichte oefeningen wilt toepassen in je trajecten is dit een leuke opleiding.

We starten in december en er zijn nog een paar plekken beschikbaar >>