Recept vegan bananenbrood

Regelmatig zien we de meest lekkere (vegan, vegetarische, koolhydraatarme, etc) recepten op facebook en instagram voorbij komen.
Door onze docente Sylvia worden wij regelmatig verblijd met een heerlijk bananenbrood.
Te lekker om voor ons zelf te houden dus hieronder vind je het recept!
En echt: zelfs bakdummies kunnen hun vingers hier niet aan verbranden :-)

 

 

Ingrediënten:


4 bananen
80 gr gesmolten kokosolie
1 tl vanille essence
10 dadels in stukjes
200 gr haver
½ tl bakingsoda
2 tl bakpoeder
snufje zout
2 el chiazaad
3 el cacao nibs
walnoten ter garnering

 

 

Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 180 graden
- Cacao nibs, chiazaad, zout, bakpoeder, haver en bakingsoda mengen
- In een andere kom de bananen prakken met de kokosolie en vanille essence. Dadels erbij doen.
- Droge en natte ingrediënten mengen
- Bakpapier in een cakeblik vouwen
- Mengel erin en noten erop
- 45 a 50 minuten afbakken. Daarna meteen uit het blik halen om af te koelen.

 

Smullen maar 😊