Fieke Klaassen

Studiomanager, Ashtanga Yoga, Yin Yoga, Mindfulness en meditatie, Coaching
Hoofddocent Yoga Opleidingen

 

Rode draad door het leven van Fieke is de liefde voor persoonlijke- en daarmee ook professionele ontwikkeling. Na een oorspronkelijke start als sales- en marketingprofessional in de hospitatlity en farmaceutische branche komt Fieke via field-training en coaching terecht in “trainersland”. En begeleid ze individuen, teams en organisaties op het raakvlak van persoonlijk leiderschap en spiritualiteit.

 

Hoe/wanneer is yoga in je leven gekomen? Wat betekent yoga voor jou?
De wens om meer lichaamsgericht te kunnen werken in haar trainings- en coachings- trajecten doet haar besluiten deel te nemen aan de Ashtanga vinyasa Yoga Opleiding. Wat ze toen nog niet wist, is dat Yoga zowel op persoonlijk vlak als ook op professioneel vlak een steeds groter onderdeel van haar leven zal zijn. Behalve dat ze na de opleiding aan de slag gaat als yogadocent is ze vanaf 2015 ook studiomanager van De Yoga Studio.

 

"Niet zomaar een studio maar een studio die sinds het begin, alweer bijna 20 jaar geleden , een goede reputatie heeft opgebouwd, niet in de laatste plaats om het geweldig team van docenten, andere medewerkers en trouwe yogi's die ons al jaren lang weten te vinden."

 

Fieke Klaassen.jpg

 

Wat doe je naast yoga?
Na de schoolbanken heb ik een tijdje gewerkt als reisbegeleider. Reizen (en dan liefst verre reizen op de fiets) vind ik nog steeds een verrijking en doen mijn hart sneller kloppen. De ontmoeting met mensen uit andere culturen, de hele dag in de natuur zijn, en ’s ochtends of ’s avonds afsluiten met een yogasessie, heerlijk. Ook reis ik met regelmaat naar India om daar bij mijn yogadocent, Sharath Jois mijn eigen yoga beoefening te verdiepen.

 

Welke yogaopleidingen heb je gevolgd?
Behalve dat ik meerdere yogaopleidingen heb gevolgd (o.a. Ashtanga vinyasa en Yin Yoga) ben ik mindfulness trainer en blijf ik me ook scholen op het gebied van de meer westerse psychologie. Door opleidingen als systemisch werken (familie- en organisatieopstellingen), NLP, en Transactionele Analyse te volgen. Je bent tenslotte nooit uitgeleerd. Van een eerlijke blik in de spiegel profiteer niet alleen jijzelf maar ook de mensen en wereld om je heen.


Keep your thoughts positive,
because your thoughts become your words.
Keep your words positive,
because your words become your behaviors
Keep your behaviors positive,
because your behaviors become your habits.
Keep your habits positive,
because your habits become your values.
Keep your values positive,
because your values become your destiny.

Gandhi

 

Wat kunnen studenten in je les verwachten? Wat wil je je studenten meegeven?
Ik merk zelf hoeveel effect Yoga heeft op mijn fysieke, mentale en emotionele welzijn en merk dat ook de meditatieve kant van spirituele practices mij heel veel brengen. Dat hoop ik jouw ook te mogen laten ervaren. “Dat je loskomt van (onbewuste) patronen, gedachten en gevoelens die onrust teweeg brengen. Om van daaruit met meer helderheid en krachtiger in je leven te staan. Dan is Yoga geen vlucht uit de werkelijkheid maar juist een manier om je leven vol te kunnen leven met al zijn polariteiten, uitdagingen en mooie momenten.
Ik vind het belangrijk dat jij daarbij jouw eigen authenticiteit ontdekt. Ik zal je zo nu en dan liefdevol uitdagen en je in de spiegel laten kijken. Juist daar waar het spannend wordt ligt jouw grootste verborgen potentieel. Ik begeleid je graag op je pad. Maar de belangrijkste leermeester dat ben jij! Jij bent je eigen guru”.