Sylvia Pasveer

Yin Yoga, Ashtanga Yoga

 

Hoe/wanneer is yoga in je leven gekomen? Wat betekent yoga voor jou?

Yoga kwam op mijn pad nadat mijn tweede zoon is geboren. Ik had behoefte aan tijd voor mezelf. Niet zomaar een uurtje wat bewegen, maar uit de ren- en zorgmodus stappen en voelen hoe het met mij gaat, tot mezelf en tot rust komen.

 

De eerste vorm van yoga waarmee ik in aanraking kwam, was Ashtanga Yoga. Ik genoot (en dat doe ik nog steeds) van de rust die het me bracht. Omdat de asana’s een vaste volgorde hebben, denk je daar op den duur niet meer over na en kun je naar binnen keren. Na een tijdje besloot ik om ook eens een les Yin Yoga mee te doen. Dat viel nog niet mee. De houdingen waren oncomfortabel maar heerlijk, helemaal op het moment dat je de houding verlaat. Veel lastiger vond ik het om langere tijd in dezelfde houding te zijn en dan ook nog mijn aandacht zoveel mogelijk bij mezelf te houden. Beide vormen zijn de daaropvolgende jaren in mijn leven gebleven.

 

Enkele jaren geleden kwam ik erachter dat ik niet gelukkig werd van 32 uur op kantoor werken. Ik was teveel bezig met racen en te weinig bezig met wat ik echt leuk en belangrijk vond. Dat moest anders en ik besloot dat ik mijn hart ging volgen. 

 

 

Wat kunnen studenten in je les verwachten? Wat wil je je studenten meegeven?

In mijn les werken we niet alleen aan het stimuleren van het bindweefsel. In het dagelijks leven zijn we vaak druk met van alles en vergeten daarbij onszelf. Zowel je lichaam als je ademhaling zijn graadmeters voor hoe het met je gaat. Door hierbij uitgebreid stil te staan, creëer je bewustwording, leer je voelen wat goed voor je is en waar je grenzen liggen.

 

Wat doe je naast yoga?

Naast yoga besteed ik mijn tijd graag met het gezin en vrienden, ga ik graag naar het bos met de hond en ga ik graag uit eten.

 

Welke opleidingen heb je gevolgd?

2021 - Yin Yoga Docenten Opleiding, De Yoga Studio

2019 - Ashtanga Yoga Docenten Opleiding, De Yoga Studio 

2018 - Yin Yoga Docentenopleiding Module 1 en 2