Yin & Yang Yoga

Yin & Yang Yoga combineert yin-yoga met een meer dynamische flow-oefening.

Yin en Yang staan voor de tegengestelde kwaliteiten die we in alles in het leven tegenkomen. Yin staat voor zachtheid en overgave. Yang staat meer voor actie en doelgericht bezig zijn.

 

In het Yang gedeelte worden op een intelligente wijze de spieren geactiveerd van belangrijke en mogelijk kwetsbare gewrichten. Daardoor ontwikkel je kracht, stabiliteit, coördinatie en mobiliteit.

 

In het andere gedeelte van de les, het Yin-gedeelte, ervaar je zachte, stille en meditatieve oefeningen die je leren  om te ontspannen.  
Deze overgavecomponent van een Yin-oefening richt zich op de fasciale laag van het lichaam. De fascia die in de loop van de tijd in zowel beweging als energiestroom kan verstijven en beperken. Door yin- en restorative houdingen brengen we weer stretch en/of compressie aan of de fascia van ons lichaam waardoor er weer ruimte kan ontstaan en de energiestroom vrij is. 

 

Een ideale les voor iedereen die het lastig vindt om een keus te maken tussen dynamische yoga of meer rustige yoga.  In deze les ervaar je het beste uit beide werelden om merk je al snel het effect op lichaam en geest!