Yin & Yang Yoga

The Way gave birth to one.
One gave birth to two.
Two gave birth to three.
Three gave birth to all things.
All things carry yin and embrace yang.
They reach harmony by blending with the vital breath.

 

 — Tao Te Ching, chapter 42

 

 

Yin en Yang staan voor de tegengestelde kwaliteiten die we in alles in het leven tegenkomen. Yin staat voor zachtheid en overgave. Yang staat meer voor actie en doelgericht bezig zijn.

Tijdens de les worden Yin Yoga houdingen gecombineerd met een meer dynamische flow oefening uit de yang yogavormen.

Een ideale les voor iedereen die het lastig vindt om een keus te maken tussen dynamische yogastijlen of meer rustige Yin Yoga.  In deze les ervaar je het beste uit beide werelden en merk je al snel het effect op lichaam en geest!

 

voordelen:

Bij het Yin Yoga gedeelte ervaar je zachte, stille en meditatieve oefeningen die je leren  om te ontspannen.  Hierbij richten we ons op het bindweefsel dat in de loop van de tijd zowel de beweging als de energiestroom kan verstijven en beperken.  Door Yin Yoga houdingen brengen we stretch en/of compressie aan, waardoor er weer ruimte kan ontstaan en de energie vrij kan stromen.

 

In het Yang gedeelte worden de spieren van belangrijke en mogelijk kwetsbare gewrichten geactiveerd. Daardoor ontwikkel je kracht, stabiliteit, coördinatie en flexibiliteit.

 

Geschikt voor:

Voor de Yin & Yang Yoga lessen heb je geen voorafgaande ervaring nodig. De les is geschikt voor beginners, maar ook voor de meer ervaren student. Mocht je trouwens meer willen weten over de basisbeginselen van de yang variant dan adviseren we de lessen Ashtanga Mysore en Ashtanga Based Basic.
 

Het beste uit beide werelden ervaren en wil je eens meedoen? Kijk dan hier op ons lesrooster.  Meld je vandaag nog aan!