Yin Yoga

Yin Yoga bij De Yoga Studio Eindhoven:
 
Yin Yoga is de tegenhanger van yang Yoga. Bij yang vormen van Yoga kun je denken aan bijvoorbeeld Ashtanga Yoga en Poweryoga. Deze laatste vormen richten zich op het opbouwen van kracht door het aanspannen en ontspannen van je spieren, terwijl yin yoga gaat om het zoveel mogelijk loslaten van je spieren. De focus komt dan te liggen op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Doordat je lang in dezelfde houding blijft (tussen de 2 en 5 minuten) wordt het bindweefsel opgerekt. Zo ontstaat er meer mobiliteit in je gewrichten. Je probeert je spieren dus zoveel mogelijk te ontspannen en dan is het een kwestie van loslaten, zodat alles in je steeds iets stiller kan worden.

Je ademhaling en de houdingen leiden je naar je bewustzijn van gedachten, gevoelens, sensaties en acceptatie. Doordat je lang in de houdingen blijft, heb je de tijd om je mentale en emotionele weerstand te observeren en los te laten. Yin Yoga heeft een meditatief en rustgevend effect.
 

inhoud:

Het aantal houdingen tijdens deze les is beduidend minder dan bij de dynamischere yogavormen. Dit komt omdat je veel langer in de houdingen blijft. Bij elke houding zoek je naar de beste manier om ontspannen in de houding te zijn, terwijl je deze toch op een intensieve manier beleeft. Je kunt hierbij gebruik maken van props (kussens, dekens, riemen etc). De docent heeft tijdens deze les veel ruimte om de studenten intensief te begeleiden en de houdingen aan te passen aan de individuele behoefte. Gedurende de les wordt je bindweefsel opgerekt, zodat dit wordt versoepeld en je gewrichten mobieler worden. Tijdens de les kunnen allerlei gedachten, gevoelens, emoties en sensaties bij je opspelen. Deze observeer je en probeer je los te laten.
Yin yoga gaat om het loslaten. Loslaten van je spieren, maar ook van de wervelingen in je hoofd.

Geschikt voor:

In principe kan iedereen Yin Yoga beoefenen en ook als beginner kun je in deze les prima meedoen.

 

Bij De Yoga Studio Eindhoven kun je bijna iedere dag een Yin Yoga les volgen. Verschillende docenten met ieder hun eigen persoonlijkheid maar een ding hebben ze gemeen: een zeer groot (yin) yoga hart!

 

Een eerste proefles yoga is altijd gratis! Meld je vandaag nog aan voor een proefles Yin Yoga bij De Yoga Studio Eindhoven! Voor vragen kun je natuurlijk altijd even contact met ons opnemen: 040-293 29 99.