Kundalini Yoga

Kundalini Yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd en staat voor de (helende) levensenergie die in ieder van ons aanwezig is. Deze unieke en eeuwenoude yogastijl maakt gebruik van krachtige, transformerende technieken die lichaam, geest en levensenergie versterken.

 

Kundalini is een universele levenskracht in ieder van ons die, eenmaal ontwaakt, de kracht bezit om elk facet van ons leven te transformeren. Kundalini Yoga is de kunst en practice om deze energie te activeren.

 

voordelen:

Door middel van een mix van asana, pranayama, muziek, mantra en krachtige meditatie helpt Kundalini Yoga om de intuïtie en wilskracht te versterken en om het zenuwstelsel en het glandulaire systeem te activeren en opnieuw in balans te brengen.

De oefeningen zijn geweldig voor het opbouwen van uithoudingsvermogen, het versterken van het lichaam en het vergroten van de longcapaciteit.

Het werkt rechtstreeks op je hormoon- en zenuwstelsel en helpt om fysieke, emotionele en energetische blokkades op te heffen, dieper te ontspannen en je blik te verruimen.

 

Geschikt voor:

 De les is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Je hoeft geen voorafgaande ervaring te hebben.  Hoewel dit geen dynamische les is op dezelfde manier zoals Ashtanga Vinyasa lessen, kan het een uitdaging zijn. Over het algemeen zal je niet een sequence in flow uitvoeren, maar de houdingen kunnen intens zijn.

 

Benieuwd naar deze veelzijdige stijl van yoga en wil je eens meedoen? Kijk dan hier op ons lesrooster.  Meld je vandaag nog aan!