Yin Yoga

Yoga begins with listening. When we listen, we are giving space to what is.

 

 — Richard Freeman

 

 Yin Yoga gaat om het loslaten.  Van spieren en de wervelingen in je hoofd. Het aantal houdingen tijdens deze les is beduidend minder dan bij de dynamischere yogavormen. Hierdoor is het een vrij statische les, waarbij je veel langer in de houdingen blijft (tussen de 2 en 5 minuten). Bij elke houding zoek je naar de beste manier om ontspannen in de houding te zijn, terwijl je deze toch op een intensieve manier beleeft. 

 

voordelen:

Doordat je je spieren ontspant, wordt het bindweefsel gestimuleerd. Hierdoor ontstaat er meer mobiliteit in je gewrichten. Je ademhaling en de houdingen leiden je naar bewustwording van gedachten, gevoelens, sensaties en acceptatie. Doordat je lang in de houdingen blijft, heb je de tijd om je mentale en emotionele weerstand te observeren, naar je lichaam en geest te luisteren en om los te laten. Yin Yoga heeft een meditatief en rustgevend effect.

 

geschikt voor:

Wanneer je wilt ontstressen, diep ontspannen en zowel je lichaam als geest wilt kalmeren, is dit misschien wel jouw stijl om te kiezen.
Als je meer op zoek bent naar een  gevoel van gegrond, stabiel  en evenwichtig zijn (fysiek, mentaal en in je gevoelsleven) dan zijn Yin Yang Yoga of Ashtanga gebaseerde lessen (easy of vinyasa) misschien meer geschikt voor jou.


Voor de Yin Yoga lessen heb je geen voorafgaande ervaring nodig. Het maakt niet uit of je een absolute beginner bent of ver gevorderd, of je topfit bent of last hebt van een blessure.*
Eigenlijk is Yin Yoga bedoeld als aanvulling op de meer dynamische vormen van yoga . Maar je kunt Yin Yoga ook als losstaande yogavorm beoefenen.

 

 

Bij De Yoga Studio kun je meerdere keren per week een  Yin Yoga les volgen. Verschillende docenten begeleiden je graag, met ieder hun eigen persoonlijkheid.  Maar één ding hebben ze gemeen: een zeer groot (yin) yoga hart!

 

Benieuwd naar deze ontspannende stijl van yoga en wil je eens meedoen? Kijk dan hier op ons lesrooster.  Meld je vandaag nog aan!

 

 

 

*Alleen als je net bent bevallen dan adviseren we de eerste tijd juist een dynamischere yogastijl (zoals bijvoorbeeld Ashtanga  (easy) lessen te volgen).