Joelle Rijkers

Ashtanga Yoga, Yin Yoga

 

Hoe/wanneer is yoga in je leven gekomen? Wat betekent yoga voor jou?

Het klinkt misschien een beetje gek maar yoga was er ‘ineens’ voor mij. Op een dag stapte ik op de mat en sindsdien doe ik het bijna elke dag. Het voelde als thuiskomen.

Yoga is voor mij iets heel krachtigs om te hebben. Het geeft me positiviteit, kracht en geluk in goede tijden en het helpt me om kalm en gegrond te blijven in tijden van onzekerheid. Het brengt mij heel dicht bij mezelf. En het is er altijd. Om die dagelijkse structuur, het ritueel te hebben van innerlijk contact, dat verrijkt mijn leven. Yoga is voor mij iets heel magisch!   

 

 

Wat kunnen studenten in je les verwachten? Wat wil je je studenten meegeven?

Ik wil mijn studenten uitnodigen om hun lichaam beter te leren kennen. Het feit dat ze yoga doen wil zeggen dat ze daarvoor open staan. Dat biedt ruimte om ze daarbij te helpen. Door ze steeds iets te geven. Ook al is dat heel klein.

We weten in het Westen niet echt meer hoe je in contact kunt zijn met jezelf en met je lichaam. Als lichaam en geest meer een eenheid zijn, dan komt de rest vanzelf. Ik geloof erin dat yoga het enige is dat ons terug kan brengen naar die connectie. Echt zien, echt voelen, echt ‘zijn’. Dat is toch fijn!

Ik vind dat yoga ook gewoon leuk moet zijn. Lekker samen bewegen, ontspannen en je fit voelen. Plezier is dan ook een belangrijk aspect in mijn les!

“Als lichaam en geest meer een eenheid zijn, dan komt de rest vanzelf.”

 

Wat doe je naast yoga?

Ik werk als communicatieadviseur in het Catharina Ziekenhuis. Ik heb een hart voor mijn vak én voor de zorg. Ik houd van muziek, dansen, tv kijken en verdrink regelmatig in een goed (yoga- of communicatie)boek. Ik ben ook graag met familie en vrienden. En als het ook maar even kan trek ik met mijn rugzak de wijde wereld in. Het liefst ga ik rechts waar de meeste toeristen links gaan. Op een luchtbedje in de Himalaya of bij de locals aan de keukentafel. (Ruige) natuur, de ontmoetingen met mensen uit andere culturen en het gevoel van reizen maakt me heel gelukkig. Mijn (lichtgewicht) yogamat gaat natuurlijk altijd mee! 

 Welke opleidingen heb je gevolgd?

2021 - Yin Yoga Docenten Opleiding, De Yoga Studio

2020 - Ashtanga Yoga Docenten Opleiding, De Yoga Studio