Ashtanga mysore

Dit is de traditionele vorm van Ashtanga (Vinyasa) Yoga waarbij je zelfstandig, maar in een groep, de Ashtanga serie(s) beoefent.
Je wordt één-op-één begeleid wordt tijdens je yoga-beoefening.
De lessen zijn aangepast aan het niveau, de behoeften, de gezondheid en de mentale staat van jou als beoefenaar.

In het begin zal je practicetijd / lesduur variëren van 30-45 minuten. Als je wat meer ervaring hebt, zal de duur van je les gemiddeld 1.15-1.30 uur zijn. Mysore lessen hebben flexibele starttijden - zorg ervoor dat je ten minste 60 minuten komt voordat de les officieel sluit.

 

 

GESCHIKT VOOR
Een Ashtanga Mysore les is voor studenten van ALLE ervaringsniveaus, ongeacht leeftijd, achtergrond of fysieke vaardigheid. Iedereen is welkom.
De enige vereiste is  de bereidheid om te leren. Hier leer je de  ashtanga yoga practice (ademhaling, dristhi en houdingen), dus voorkennis is niet vereist. 

Mysore is de stad in het zuiden van India waar Ashtanga Yoga is ontstaan, vandaar de naam.

 

PRIVÉLES IN GROEPSVERBAND
Je zult baat hebben bij de directe één-op-één begeleiding van je mysore-docent en je zult in je yoga beoefening groeien door een geleidelijke stapsgewijze benadering. Waarbij het unieke tempo en vermogen van elke leerling wordt gerespecteerd. Met een beetje tijd leren jij en je mysore-docent elkaar kennen en zal je mysore-docent  jouw unieke behoeften begrijpen en de houdingen afstemmen op jouw fysieke, energetische en mentale constitutie. Met respect voor jouw eigen tempo en mogelijkheden.

 

Het is een veel voorkomende misvatting dat je een fysiek gevorderde Ashtanga-beoefenaar moet zijn om  deel te nemen aan een Ashtanga Mysore les.
Ashtanga Mysore lessen zijn een geweldige manier (en DE traditionele manier) om te starten met ashtanga yoga en de practice te leren.

En juist ook wanneer je kampt met een blessure zijn dit ideale lessen. Omdat je helemaal in je eigen tempo oefent. 

 

Je lichaam en geest hebben tijd nodig om te wennen aan Mysore lessen. Discipline is daarom een ​​belangrijke factor. Mede om deze reden raden we nieuwe studenten aan om Ashtanga Mysore lessen minstens een maand te proberen (minimaal twee tot drie keer per week, eventueel in combinatie met een Ashtanga Led class).

 

Als je eenmaal gewend bent aan je nieuwe levensstijl, ben je de hele dag in topvorm!

 

FLEXIBELE AANVANGSTIJDEN

Bij Mysore style Ashtanga kun je flexibel starten, mits je voor het einde van de lestijd klaar bent met je practice.
Als beginner is je practice een half uurtje, maar bouw je dat gaandeweg uit naar 90 minuten.

 

Lestijden:
Dinsdag tussen 17.00-19.00 uur
Woensdag tussen 07.30-09.00 uur
Donderdag tussen 17.00-19.00 uur
Vrijdag tussen 07.30-09.00 uur

 

MOONDAYS

Er zijn geen Ashtanga Mysore lessen op de dagen van de volle en nieuwe maan. 
Dit is altijd aangepast in het actuele lesrooster.