Easy Ashtanga

Easy Ashtanga is afgeleid van ashtanga vinyasa yoga. Ashtanga vinyasa yoga is een uniek, dynamisch en traditioneel yogasysteem dat adem en beweging combineert.
  

In de Easy Ashtanga  yoga  (geleide groeps) lessen, leer je de basis van dit unieke yogasysteem.

Zoals de zonnegroeten en fundamentele houdingen.

 

Je maakt kennis met de kenmerkende ademhaling (ujjayi ademhaling) waarbij je niet alleen warmte gaat creëren van binnenuit zodat je je volledige longcapaciteit gebruikt maar ook nog eens zorgt voor het zuiverende effect.
Daarnaast zorgt de concentratie op de ademhaling, wat makkelijker klinkt dan gedaan, ervoor dat je geest uiteindelijk meer tot rust kom.

 

Traditioneel wordt deze vorm van yoga, Ashtanga  vinyasa Yoga,  één-op-één aangeleerd als self-pratice. Dat heet Ashtanga Mysore-stijl.
Je krijgt in deze lessen persoonlijke begeleiding zodat de yoga practice helemaal afgestemd is op je unieke fysieke en mentale gesteldheid.
Door de individuele begeleiding zijn Ashtanga mysore yoga lessen geschikt voor deelnemers van elke niveau.

Over het algemeen is het advies de yoga lessen in de ochtend te volgen omdat je geest dan het meest rustig is.
Met onze drukke schema's is dat niet altijd mogelijk om in de ochtend deel te nemen dus vandaar dat veel van de groepslessen Easy Ashtanga lessen in de avonden zijn.

Degenen die de smaak te pakken hebben kunnen na 8-12 weken ervaring overstappen naar de les voor de meer gevorderde studenten: de Vinyasa yoga lessen.
Heb je de smaak helemaal te pakken?  En minimaal 3-6 maanden ervaring? Kom dan eens meedoen aan de ashtanga led class op zondag. Een keer in de maand begeleidt de docent (je in sanskrit count) door de houdingen van de primary serie van ashtanga yoga.

 

 

GESCHIKT VOOR

Voor yogi's met een serieuze interesse in persoonlijke groei en voor iedereen die meer ruimte, rust en kracht zoeken in lichaam en geest.
Easy Ashtanga Yoga is geschikt voor alle leeftijden, niveaus en levensfasen.

 

Class-levels
Wij bieden door Astanga geleide lessen aan op:
- "beginners-niveau" . De Easy Ashtanga lessen; 

- "intermediate-niveau". De (Ashtanga) Vinaysa  yoga lessen. Bedoeld voor degenen die fysiek meer gevorderd zijn in hun practice.

- "advanced-niveau". De Ashtanga (half) led les op zondagochtend. Waar alle houdingen van de Primary Serie (onder begeleiding van sanskriet count van de docent) worden uitgevoerd.