Vinyasa Yoga

Vinyasa yoga ook wel ashtanga vinyasa yoga is een uniek, dynamisch en traditioneel yogasysteem dat adem en beweging combineert.
  

In de Astanga vinyasa yoga  lessen leer je de basis houdingen van de Primary Series van het Astanga Vinyasa Yoga System.
Iedere houding is een logisch gevolg van de voorgaande houding waardoor er in je lichaam en geest steeds meer ruimte ontstaat.
Naast flexibiliteit kenmerkt Ashtanga vinaysa yoga  zicht ook daar de opbouw van kracht en uithoudingsvermogen.

 

De opeenvolging van bewegingen gecombineerd met ademhaling, de yoga-houding en Drishti (vaste blik) nodigt je uit om te bewegen met focus en aanwezigheid.

Je vergroot daardoor zowel je fysieke als mentale kracht en flexibiliteit en verdiept de concentratie van je geest waardoor het een meditatie in beweging wordt.
In ashtanga vinyasa yoga zijn er 6 series die opbouwen in fysieke en mentale intensiteit.
Het beste moment van de dag om Ashtanga Vinyasa Yoga te beoefenen is normaal in de ochtend omdat je geest dan nog het meest rustig is.

 

Traditioneel wordt  Ashtanga methode dan één-op-één aangeleerd als self-pratice.  Dat heet Ashtanga Mysore-stijl.
Je krijgt in deze lessen persoonlijke begeleiding zodat de yoga practice helemaal afgestemd is op je unieke fysieke en mentale gesteldheid.
Door de individuele begeleiding zijn Ashtanga mysore yoga lessen geschikt voor deelnemers van elke niveau

Over het algemeen is het advies de yoga lessen in de ochtend te volgen omdat je geest dan het meest rustig is.
Met onze drukke schema's is dat niet altijd mogelijk om in de ochtend deel te nemen dus vandaar dat veel van de groepslessen vinyasa yoga lessen in de avonden zijn.
Heb je de smaak helemaal te pakken?  En minimaal 3-6 maanden ervaring? Kom dan eens meedoen aan de ashtanga led class op zondag. Een keer in de maand begeleidt de docent (je in sanskrit count) door de houdingen van de primary serie van ashtanga yoga.

 

 

GESCHIKT VOOR

Voor yogi's met een serieuze interesse in persoonlijke groei en voor iedereen die meer ruimte, rust en kracht zoeken in lichaam en geest.
Ashtanga Yoga is geschikt voor alle leeftijden, niveaus en levensfasen.

 

Class-levels
Wij bieden door Astanga geleide lessen aan op:
- "beginners-niveau" . De Easy Ashtanga lessen; 

- "intermediate-niveau". De (Ashtanga) Vinaysa  yoga lessen. Bedoeld voor degenen die fysiek meer gevorderd zijn in hun practice.

- "advanced-niveau". De Ashtanga (half) led les op zondagochtend. Waar alle houdingen van de Primary Serie (onder begeleiding van sanskriet count van de docent) worden uitgevoerd.