Krassen op de ziel

Mensen zijn uniek in het antwoord op hun levensgeschiedenis. Als kind passen we ons aan aan onze sociale omgeving en daarmee ontwikkelen we een gezond ego.
In onze eerste jaren leren we veel over het leven en over liefhebben. We maken kennis met existentiële thema’s zoals je welkom voelen op de wereld, mogen zijn wie je bent en jezelf vrijuit neerzetten.

 

Door het appèl van de buitenwereld, de levensomstandigheden of de sfeer in onze familie worden we hierin soms miskend of op een andere manier tekortgedaan. Als reactie hierop bouwen we een overlevingsreactie op. Elke vorm van emotioneel trauma of een stressvolle situatie wordt als kramp in het lichaam opgeslagen. En heel vaak worden die krampen niet losgelaten.
Zo ontstaat een karakterstructuur, vastgezet in het lichaam, het energiepatroon, op de emotionele laag en in de manier van contact maken.

 

In veel spirituele verhalen vinden we terug dat onze essentie (onze ziel) eenmaal op aarde gekomen eerst verhuld moet worden om, als de tijd rijp is, weer aan het licht te komen. Op enig moment, soms door een crisis of levensfase, ontwaakt ons zelfbewustzijn en vaak nemen we dan een innerlijk besluit om onze wezenskern opnieuw te zoeken en onze eigenlijke verlangens aan onszelf en de ander te tonen.

 

Het lichaam als toegangspoort tot je ziel
Het lichaam weet wat het moet doen om terug te keren naar deze oorspronkelijke staat, het heeft hiervoor een zelfregulerend systeem. We worden daarbij uitgedaagd onze vastgeroeste patronen, stress, trauma’s en triggers onder ogen te zien. Het reguleren van lichaam en geest door middels van yoga, emotioneel lichaamswerk, mindfulness en bewust ademen opent de poort naar je ziel weer.

 

Dit bevrijdt je van de misvatting dat de sleutel tot vervulling bij anderen ligt en benadrukt dat alles wat je zoekt in jezelf te vinden is.

 

"Behalve onze vertrouwde fijne yogalessen hebeen wij heel veel meer moois om je ziel te roepen en voeden. We heten je van harte welkom!"

 

Fieke en het team van De Yoga Studio

 

LEES HIER DE HELE NIEUWSBRIEF