Yoga als levensstijl

Yoga is een holistische benadering van gezondheid die ons fysieke, mentale, emotionele en psychologische welzijn ten goede komt.  “Als we een emotioneel probleem hebben, laat dat zich ook op ons lichaam zien. Yoga is niet als een pijnstiller. Het belooft geen enkele ziekte te genezen of te verdoven, maar het is preventief en het leert ons hoe we met onze problemen moeten omgaan.

 

Dat wist jij natuurlijk al lang 😊 En hopelijk gun jij dit nog aan veel meer mensen. In maart start er weer een 5 weekse intro-cursus en in april kan iedereen kennis maken met de magie van yoga!

 

 

4 manieren waarop yoga je kwaliteit van leven kan verbeteren

Studies tonen aan dat een consistente yogabeoefening de kwaliteit van leven op vier belangrijke manieren kan verbeteren.

 

1.      Angst en stress
Recente klinische onderzoeken hebben aangetoond dat yoga en meditatie symptomen van angst bij zowel kinderen als volwassenen kunnen verminderen. Lees hier meer>>>>

 

2.      Slaap

Klinische onderzoeken hebben aangetoond dat yoga de slaapkwaliteit kan verbeteren. Specifieke yoga-ademhalings- en slaaptechnieken worden nu bestudeerd als behandelingen voor slaapstoornissen en mensen met nachtmerries als gevolg van posttraumatische stressstoornis (PTSS). Over het algemeen kan het beoefenen van yoga om de geest te kalmeren voordat je naar bed gaat, resulteren in een goede nachtrust, wat essentieel is voor een goede geestelijke gezondheid en geheugen.

 

3.      Immuun gezondheid

Wetenschappers die onderzoeken hoe yoga en meditatie het lichaam van mensen beïnvloeden, ontdekken dat yoga en meditatie ontstekingen kunnen verminderen en de immuniteit tegen sommige ziekten kunnen versterken. Dit omdat yoga ervoor zorgt dat het lichaam infectie bestrijdende cellen aanmaakt en de effecten van ontstekingen vermindert.

 

4.      Mentale behendigheid en sociale cognitie

Yoga kan ook helpen om je denkkracht te vergroten en wordt in verband gebracht met een scherpere aandacht en een beter geheugen. Bovendien kan het ook de 'sociale cognitie' verbeteren, wat het vermogen van een persoon is om de emoties en behoeften van anderen te lezen en te herkennen. En onderzoekers bestuderen actief hoe yoga en meditatie kunnen helpen bij het voorkomen van geheugenverlies en hersenkrimp die optreden naarmate mensen ouder worden.

 

Yoga is geen wondermiddel voor elke ziekte en mag ook niet dienen als vervanging voor medische zorg. Maar door angst en stress te verminderen en slaap en cognitie te verbeteren, kan yoga mensen gelukkiger en zelfbewuster maken. Dit zal langzaam verbeteren hoe mensen met elkaar omgaan. Onderzoekers hebben inderdaad ontdekt dat mensen die jarenlang yoga beoefenen vriendelijker en empathisher zijn.

 

Wil jij de wereld nog een beetje mooier maken? Nodig dan al je vrienden en kennissen uit om ook eens te onderzoeken of yoga bij ze past. In maart start er weer een 5 weekse intro-cursus en in april kan iedereen kennis maken met de magie van yoga.