energiebooster

Je ademhaling is een natuurlijke energiebooster en een krachtige tool om fysieke spanning, emoties, herinneringen, overtuigingen en patronen te doorbreken.

Ademen doen we allemaal en vaak geheel onbewust, maar door alles wat we meemaken kan de ademhaling en daarmee ook jij zelf uit balans raken. Hierdoor kunnen verschillende klachten ontstaan, zoals: vermoeidheid, ziekte en stress.

 

Probeer de volgende keer eens om bewust te ademen met al je zintuigen. Volg de beweging van de ademhaling in je neusgaten, in je keel en borst en voel de ontwakende verkwikkende effecten door heel je lichaam.

 

Er is een subliem mysterie inherent aan de adem. Al sinds voor onze jaartelling draagt yoga bij aan deze kennis van de adem en wordt deze aan haar volgelingen over gedragen. Wanneer we bewustzijn naar onze ademhaling brengen, ontdekken we de subtiele maar enerverende, energie gevende kwaliteiten van de adem.

De dagelijkse adem ondersteunt een basisniveau van gezondheid en leven. Als de ademhaling oppervlakkig is of gevangen zit in de patronen van een verstoorde geest, zal dit de gezondheid en het algemene welzijn niet ten goede komen.

 

Het binnenhouden van onze gevoelens kost ons systeem ontzettend veel energie en zorgt voor een constante spanning in ons lijf.

 

Wil jij meer weten over de natuurlijk energiebooster die je ademhaling is en ervaren wat voor een krachtige tool je ademhaling kan zijn om fysieke spanning, emoties, herinneringen, overtuigingen en patronen te doorbreken?
Zondag 10 september kun je deelnemen aan de workshop: Je natuurlijke energiebooster.

 

Yogi's hebben altijd de krachtige verbinding tussen adem, welzijn en geest begrepen. Het herstel van de adem naar effectief volume en ritme kan bijdragen aan het verbeteren van het welzijn op fysiek niveau. Maar voor de yogi is adem een ​​verbinding tussen ons fysieke bestaan ​​en onze meer subtiele niveaus van zijn en ervaring. Wanneer de adem bewust wordt, gaan we naar de gebieden van pranayama-beoefening. Zodra een gezonde, effectieve fysieke ademhaling tot stand is gebracht, is dit de eerste stap naar pranayama. De volgende stap is het ontwikkelen van het vermogen om de ademhaling uit te verlengen, te verdiepen,  en te pauzeren.

 

Door bewust verbonden te ademen maak je een reis naar binnen, waardoor je gaat voelen in plaats van denken. Door te blijven ademen bij alles wat je tegenkomt, ga je voelen wat er gevoeld wil worden.

 

Dit opent ons naar een heel ander niveau van genezing en potentieel. We werken nu op het niveau van de pranamaya kosha (energetische omhulling) binnen het subtiele lichaam. We ontwikkelen het vermogen om vitale levenskracht of energie te corrigeren, te wekken en te cultiveren. Dit energieniveau is de kracht van het leven in ons. Wanneer dit gebeurt, wordt het fysieke lichaam versterkt en gevitaliseerd. Alle functies worden naar een ander niveau van potentie gebracht. Je welzijn wordt naar een nieuw niveau getild.  Er ontstaat ruimte om los te laten van hetgeen jij niet meer nodig hebt, ruimte voor nieuwe inzichten en vernieuwde energie om meer voldoening en vreugde uit het leven te halen. Je herstelt de verbinding met jouw innerlijke waarheid, verlangens en behoeften. Door deze verbinding weer te voelen, kun je trouw zijn aan wie jij werkelijk bent.