Dorine Verhoeven

Hoe/wanneer is yoga in je leven gekomen? 

Tijdens mijn studie maakte ik kennis met Hatha yoga. Daarna raakte het in de vergetelheid, totdat yoga begin 2017 weer op mijn pad kwam. Ik begon met Jivamukti yoga (een vorm van Ashtanga yoga). Ik probeerde Yin yoga maar dat vond ik lastig, lang stilzitten lukte me niet en ik ging steeds over mijn grenzen. Na een jaar maakte ik nader kennis met Yin yoga en het bleek een schot in de roos! Ik kon in die tijd wel wat zachtheid en rust gebruiken.

 

Wat betekent yoga voor jou?

Yin yoga heeft mij enorm geholpen om weer meer in contact te komen met mijn lichaam. Te voelen waar ruimte is, waar het knelt, hoe ik weer kan ontspannen en wat ik nodig heb. Ik leerde luisteren naar mijn lichaam en beter voor mezelf zorgen. Ik wilde deze meditatieve, zachte vorm van yoga verder uitdiepen én delen met anderen. Want wat het mij brengt gun ik anderen ook. Daarom deed ik de 200-uurs Yin Yoga docentopleiding bij De Yoga Studio. Sindsdien geef ik met veel plezier yin in verschillende studio’s.

 

Na een paar jaar Yin yoga was het tijd om mijn yang-kant weer te ontwikkelen. Ik heb mijn Ashtanga practice opgebouwd door middel van Mysore lessen. Voor mij een hele mooie lesvorm; op deze manier leer ik de Asthanga practice in mijn eigen tempo te doen. Hierdoor leer ik mijn grenzen kennen en respecteren.

 

Wat kunnen studenten in je les verwachten? Wat wil je je studenten meegeven?

Yoga heeft mij veel geleerd. Naast meer ruimte, kracht en flexibiliteit heb ik meer geduld, kan ik mezelf en bepaalde situaties beter accepteren en ben ik het principe van ‘kleine stapjes’ heel erg gaan waarderen. Met kleine stapjes kom je duurzaam verder, zonder te veel blessures! En elke keer weer blijkt dat je meer kan dan je dacht. Ik leer mezelf hierdoor steeds beter kennen en dit geeft (zelf)vertrouwen.

 

Inmiddels heb ik ook de 200-uurs Ashtanga Yoga docentopleiding afgerond. Om mijn eigen practice te verdiepen en fijn dat ik nu ook actievere yogalessen kan aanbieden.

 

In mijn lessen wil ik rust bieden en van daaruit vertragen. We focussen op het gevoel in je lichaam en op je ademhaling. Zodat je op zoek kunt gaan naar jouw grenzen. Om deze vervolgens te respecteren en accepteren. Hierdoor kom je dichter bij jezelf. Ik ga heel graag sámen met jou op zoek naar ontspanning en balans!