Nieuwsbrief Februari 2019- Can you feel it?

 

*|MC:SUBJECT|*

 
NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2019
 
CAN YOU FEEL IT?
Can you feel it?

 

Het zonnetje doet heerlijk zijn best, de krokussen en andere vroege voorjaarsbloeiers steken hun kopjes boven de grond en we kunnen genieten op een terrasje van de eerste zonnestralen op onze huid. Heerlijk om zo vroeg in het jaar (het schijnt de warmste 16 februari ooit te zijn geweest ) de verbinding met de natuur zo te voelen en ervaren.

Hoe kan het dan toch zijn dat we dat voelen soms verleerd lijken en zo vervreemd zijn van onze natuur, ons lichaam? Dat we onze gedachten zo serieus nemen en ze als zoete koek slikken. Hoe kan het dat we het contact met onze Essentie zijn verloren?
 
De afgelopen tijd was ik op meerdere momenten getuigen van de effecten van deze vervreemding van ons ware zelf. De vervreemding die kan leiden tot onnodige spanningen en klachten.
Want als je al niet meer weet of voelt waar jouw grenst ligt, hoe weet je dan wanneer je te ver gaat en jezelf tekort begint te doen? Wachten totdat je lichaam aan de noodrem trekt? Het is helaas wat er wel vaak gebeurt.

Omdat we ons Superego (onze innerlijke criticus), gevoed door de boodschappen die we ontvingen van onze opvoeders, zo serieus nemen en deze gedachten op een troon zetten boven onze lichamelijke sensaties. Het Superego beïnvloedt, vaak onbewust, specifieke aannames over jou en de wereld om je heen. Dit gaat gepaard met zowel duidelijke als subtiele lichamelijke spanningen.
Lichamelijke sensaties, lichamelijke spanningen? Die voelen we toch wel dat kan toch niet zo moeilijk zijn? Nou blijkbaar dus toch, hoe kan het anders dat momenteel 1 op de 8 Nederlandsers kampt met burn-out klachten. Dat we onszelf zo ontkent hebben, voorbij zijn gegaan aan onze Essentie, de fysieke signalen van ons lichaam niet meer herkenden zodat we opbranden……..
 
Yoga en meditatie kunnen helpen om steeds bekwamer te worden om je meer bewust te worden van fysieke sensaties, bewust te worden van je gedachten, om je grens te voelen, om stress beter te hanteren en af te laten vloeien en om beter inzicht in jezelf te krijgen.

Maar dat vraagt wel om yoga en/of meditatie met aandacht voor Essentie, yoga met aandacht voor wat in het hier en nu aanwezig is. Om uitgedaagd te worden om aanwezig te zijn in alles wat je voelt en geen enkel gevoel af te wijzen. Te leren contact te maken met wat je ervaart in het hier en nu zonder een poging jezelf, of de situatie te veranderen of te veroordelen.

Met als doel om onder alle omstandigheden thuis te zijn in jezelf. Je grenzen te kennen en respecteren. Ondanks de hectiek om je heen, om ook op de momenten dat het leven uitdagingen voor je voeten werpt te kunnen vertrouwen op jouw kern. Thuis te komen in jezelf om ten alle tijden in verbinding te zijn met jezelf en anderen om je heen. Zonder stress, met erkenning van je grenzen zodat je optimaal kunt genieten van je persoonlijk en professioneel leven.

Deze nieuwsbrief staat bomvol met leuke tips om je uit te nodigen volop te ervaren en volop te voelen. Om uit je hoofd te komen in je lichaam.

Zo start er op woensdag 13 maart weer een 8 weekse mindfulness cursus, verzorgen onze docenten het eerste weekend van april een een heerlijk yogaweekend in het Limburgse heuvellandschap en kun je uiteraard terecht voor heel veel fijne lessen (nieuw zijn onze Yin & Yang lessen, de meditatielessen, en Resorative yoga en technieklessen).

TAKE CARE OF YOURSELF! MIND-BODY en SPIRIT
 
MINI YOGA RETREAT
 
Even me-time voor jezelf. Geen andere prioriteiten dan jezelf heerlijk onderdompelen in fijne yogasessies. Weer contact maken met je kern door meditatie, visualisaties en lichaamsgerichte oefeningen. Heerlijke vegetarische maaltijden van onze kok en tussendoor misschien nog een lekkere wandeling in het Limburgse heuvellandschap. Zet jezelf eens op nummer 1! Ruim tijd in voor jezelf en laat je verwennen.....

Datum: vrijdag 5 april (16.00 uur) t/m zondag 7 april (15.00 uur)
Prijs: 325,- euro
Meer info/aanmelden: ja ik wil meer weten over dit
heerlijke weekend!
LESAANBOD
Ook dit voorjaar hebben we weer een uitgebreid aanbod voor je om lichaam en geest helemaal in balans te brengen. Met 30 yoga-, meditatie- en tai chi lessen per week zit er zeker wel iets bij dat bij je past. Voor vroege vogels tot avond mensen onze ervaren docenten staan voor je klaar om je te begeleiden op je yogapad. 

Hier lees je wat meer over het vernieuwde aanbod: bijvoorbeld over Yin & Yang lessen, techniek lessen en Restorative Yoga.
WELNESS | HEALTH
Stap in een wereld van serene rust, luxe en pure ontspanning. Ontsnap even aan de drukte van alledag. Waar kan dat beter dan bij De Yoga Studio Eindhoven?
Dat dat kan met yogalessen wist je natuurlijk al, maar je kunt bij ons ook terecht voor:

Voetreflex massage
In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam. Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten wordt de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelf genezend mechanisme gestimuleerd. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest.

Datums: donderdag 7 maart, 4 april, 2 mei, 6 juni (17.30; 19.00 en 20.30 uur)
Reserveren: Om je plekje te reserveren voor de voetreflex massage stuur ons een email:
[email protected] 

Ayurveda
Ook in 2019 kun je voor een holistische kijk op je gezondheid terecht bij De Yoga Studio. Een keer in de maand kun je terecht bij een Ayurvedisch arts (10 jarige opleiding genoten in India). Verschillende verzekeraars vergoeden dit vanuit de aanvullende verzekering. Ayurveda is een al eeuwenoude Indiase gezondheidsleer en kan prima samen met onze westerse geneeskunde.

Datums: donderdag 7 maart, donderdag 18 april, donderdag 9 mei, donderdag 13 juni
Boeken: Een consult kun je boeken via
srisriayuveda.

 
 
MINDFULNESS & MEDITATIE
Het effect van mindfulness is de afgelopen 35 jaar veelvuldig wetenschappelijk onderzocht. Inmiddels zijn er honderden studies gepubliceerd over de effecten van mindfulness interventies.
Uit een onderzoek van Richard Davidson en Jon Kabat-Zinn (pioniers op het gebied van contemplatieve neurowetenschap) blijkt dat mensen na slechts 8-weken Mindfulness training meetbaar minder spanningen en onrust ervaren.

Reductie van stress
Uit het onderzoek bleek dat al na 8 trainingssessies de stress onder de medewerkers was gedaald met 40%.
Mindfulness zorgt voor een hogere kwaliteit van leven en brengt positieve veranderingen teweeg in cognitief en neurobiologisch functioneren. Tevens transformeert mindfulness de manier waarop iemand naar zichzelf en naar de wereld kijkt en daar vervolgens op reageert.

In samenwerking met
Mindfulness Centrum Eindhoven kun jij bij De Yoga Studio terecht voor mindfulness cursussen. Loopt jij rond met spanningsgerelateerde klachten of wil je dit juist voorkomen? Kom dan vanaf 13 maart meedoen aan de eerstvolgende mindfulness cursus.

Data: woensdag 13, 20, 27 maart, 3, 10, 17, 24 april en 1 mei 
Tijd: 19.30-22.00 uur
Meer info: neem
hier een kijkje
Aanmelden: Let op, aanmeldingen lopen niet via De Yoga Studio, heb je interesse? Neem dan contact op met Paul van Gemert: telefoon  0652504267 of 
[email protected]
KINDERYOGALESSEN
Kinderyogalesssen
KINDERYOGALESSEN

Jong geleerd is oud gedaan!

Onze kinderen leven net als wij in een drukke haastige wereld: drukke ouders, schooldruk, veel lessen, videogames en vaak meerdere competitieve sporten. Meestal beschouwen we deze invloeden niet als stressvol voor onze kinderen, maar vaak zijn ze het wel. 

Als eens yoga overwogen voor je kind omdat je kind slecht slaapt? Omdat je kind veel spanning heeft of zich onzeker voelt? Of omdat je zelf weet hoe fijn yoga is en je dat je kind ook zo gunt?!

 
woensdag 15.00-15.45 uur, kleuteryoga (4-6 jaar)
woensdag  16.00-17.00 uur: kinderyoga (7-12 jaar)
vrijdag 10.00-10.45 uur: peuteryoga (2-4 jaar)

 
Daarnaast geeft onze kinderyogadocent Nicole Bagaya regelmatig leuke "ouder & kind yogalessen". Samen een verrassend yoga avontuur beleven, thematische lessen met yogahoudingen voor jong en oud, adem- en massage oefeningen en spelletjes.
Datum: De eerstvolgende start vanaf zondag 17 maart (12.30-13.30 uur)
Meer info: Lees hier meer over deze ouder & kind yogalessen.

Voor meer over kinderyogalessen: zie onze website.
EVERY DAY IS A GOOD DAY TO DO YOGA

*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|* unsubscribe from this list    update subscription preferences 

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*