Nieuwsbrief juni 2018

 

*|MC:SUBJECT|*

 
Behind a happy yoga face lies a dark secret, zomeractie voor trouwe leden, 4-jarig bestaan Mysore-programma, leuke workshops en de Ashtanga Yoga Intensieve Training jaargang 12 en Wellness/Health treatments

 

De Yoga Studio nieuwsbrief juni 2018

In deze nieuwsbrief vieren we het 4-jarig bestaan van ons Mysore-programma, moeten we helaas afscheid nemen maar verwelkomen we gelukkig opnieuw ook een aantal oude vertrouwde gezichten, hebben we een leuke zomeractie voor onze trouwe leden, kom je meer te weten over de workshop die je de komende tijd bij De Yoga Studio kunt volgen en vind je het laatste nieuws over de Ashtanga Yoga Intensieve Training die in 2019 alweer voor de twaalfde keer zal worden gegeven. 

En we gaan het hebben over de duistere geheimen die verscholen liggen achter een happy buddha face. Want zoals Carl Jung al zei: 

“One does not become enlightened by imagining figures of light, but by making the darkness conscious.
The latter procedure, however, is disagreeable and therefore not popular.” (Carl Jung)

Durf jij het aan of houd jij je ogen liever gesloten? Wat doe jij als je geconfronteerd wordt met leed (van jezelf of anderen)? Kijk je weg, of praat je liever recht wat krom is? Durf jij echt naar jezelf te kijken en te luisteren? En dan niet alleen naar de love, peace & happiness maar ook naar die duistere delen van jezelf en de reflectie daarvan in de buitenwereld? Neem je daar zelf je verantwoordelijkheid voor of ligt het aan de ander?
En wat heeft dat met yoga te maken? Lees hier verder als je meer over de verborgen geheimen van een happy buddha face en meer over spiritual bypassing wilt weten.


Alvast een hele fijne zomer!
Het team van De Yoga Studio
 

ZOMERACTIE TROUWE LEDEN


De zomermaanden zijn er weer. Lekker weer, hogere temperaturen en 's avonds langer licht. Dan is het soms best wel eens lastig om niet te denken: 'dat terrasje of die tuinstoel zit best lekker, laat die yoga les maar even schieten. Binnen is het toch te warm, ik ga wel buiten sporten.'
Maar laten we eerlijk zijn, hoe vaak is dat een excuus om uiteindelijk aan het eind van de dag helemaal niks (nou ja, niks sportiefs) gedaan te hebben?
Dat momentje voor jezelf wil je toch helemaal niet missen? Waarom niet je dag goed starten en gelijk beginnen met yoga? Dat kan natuurlijk in onze vroege mysore lessen (06.00-09.00 uur), maar omdat we snappen dat dat niet iedereen z'n ding is, mag je als lid in de maanden juni, juli en augustus ONBEPERKT deelnemen aan de reguliere ochtendlessen (alle niveaus welkom) van maandag t/m vrijdag:

maandag 09.00 poweryoga (Gestel)
dinsdag 08.30 mysore (Strijp)
woensdag 08.30 msyore (Strijp)
woensdag 09.00 poweryoga (Gestel)
donderdag 09.00 poweryoga basic (Gestel)
vrijdag 09.00 poweryoga basic (Gestel)
vrijdag 09.00 yin yoga (Gestel)


 Ook tijdens de gehele zomer gaan onze lessen gewoon door, De Yoga Studio is niet gesloten. Tijdens de zomermaanden zul je soms een andere docent kunnen ontmoeten omdat natuurlijk ook onze docenten gaan genieten van een welverdiende vakantie.
Zo zijn Kathelijn en Angeliki in de maand juni naar Mysore om daar les te volgen bij Sharath Jois, nemen Werner, Ruud, Nicole B. en R., Nienke en ook Liduïne de komende maanden een paar weken vrij en gaat Fieke K. in augustus naar Mysore.
We zijn heel blij dat we met ons enthousiaste team van docenten ervoor hebben kunnen zorgen dat jij in de zomermaanden geen yogales hoeft te missen en dat je in de ochtend, als goede start van de dag, nog vaker op je matje kunt komen staan!

En last but not least: vanaf half augustus is 
Liduïne ook weer terug op de maandagavond. Ze gaat dan naast de dinsdagavondlessen die ze alweer een tijdje geeft langzaam weer verder opbouwen. 

Kijk hier voor het actuele lesrooster.
Veel plezier in de lessen!
MYSORE-PROGRAMMA VIER JAAR!

Sinds september 2014 kun je bij De Yoga Studio 6 dagen in de week terecht voor de lessen van het Mysore-programma. Waar we voorheen slechts workshops van enkele dagen of weken hadden van certified of authorized teachers (o.a. Luke Jordan & Sonja Radvilla), zijn we vier jaar geleden gestart met een dedicated Mysore-programma met enkel KPJAYI authorized of certified teacher.
We hebben hier in Eindhoven het neusje van de zalm mogen begroeten en na Luke en Sonja hebben zowel Lucia Andrade, Gibran Gonzalez, Nick Evans & Katia Gomez en Veronica Fernandez hier elk verschillende maanden les gegeven.
Vanaf februari 2016 zijn Nick en Katia degenen geweest die een steeds groter wordende groep ashtangi's de practice hebben mogen bijbrengen. We zijn heel blij met de yogi's van de mysore community die hier iedere dag weer op hun mat komen staan (op tijdstippen dat anderen je voor gek uitmaken: 6.00 - 9.00 uur), maar ook 's middag tussen 17 en 19 uur. Een Ashtanga Yoga programma, 6 dagen in de week, iets wat uniek is in Eindhoven (en Nederland) en it is here to stay!

Het moment is aangebroken om afscheid te gaan nemen van Nick, Katia en Morgan omdat zij Eindhoven gaan verruilen voor Spanje. Na 2,5 jaar zal dat afscheid niet makkelijk zijn. Maar we voelen vooral dankbaarheid voor alle mooie lessen die we door en samen met hun hebben mogen leren. Gelukkig ligt Spanje niet aan de andere kant van de wereld, dus een mooi excuus om een keer naar Spanje te gaan en ze daar op te zoeken.  


We zijn ook heel blij dat er weer een hele goede, lieve teacher voor in de plaats komt: Lucia Andrade! Certified KPJAYI teacher, vanaf september 2018 neemt zij het stokje weer over. Voor velen al een bekende omdat Lucia al twee keer eerder een aantal maanden in Eindhoven was om het Mysore-programma van De Yoga Studio te leiden. 

Onze yogi's die een lidmaatschap hebben voor het Mysore-programma: houd begin volgende week je inbox in de gaten, we zullen je niet spammen maar brengen je graag van alle details op de hoogte. 
WORKSHOPS 
INTRODUCTIECURSUS YOGA
 
Misschien is het alweer een tijdje geleden dat je op de yogamat hebt gestaan en is het tijd voor een (hernieuwde) kennismaking met yoga. Of je wilt gewoon weer eens de puntjes op de i zetten? Komende zaterdag (!) start weer onze 5-weekse intro to (power) yoga-cursus.  Om kennis te maken met yoga hoef je helemaal niet naar Ibiza, Bali of een ander exotisch oord (sorry to break the news) want het kan gewoon in je eigen Eindhoven de gekste.
Zin in yoga? Zin om je goede voornemens nu eens in daden om te zetten? Er zijn nog plekken vrij, dus geef jezelf of iemand anders vandaag nog op. 

Datum: vanaf zaterdag 9 juni, 09.30-10.45 uur
Meer info:  over inhoud, data, tijden en prijs, neem
hier een kijkje. 
Reserveren: kan door
je plekje online te reserveren of door ons te mailen [email protected].

YIN YOGA SUMMER XL


De zomer is officieel nog niet begonnen maar het hangt al wel in de lucht. Zo gauw de zon gaat schijnen hebben we ineens meer zin om erop uit te gaan, vrienden te bezoeken en om naar concerten of festivals te gaan. Om van de warmte te genieten en de gezelligheid van dit seizoen met anderen te delen. Het is de tijd van het jaar waarin het vuurelement centraal staat.

In deze extra extra lange, super relaxte Yin Yoga XL met misschien soms wat pit om je vuur element weer helemaal in balans te brengen, neemt Nienke je mee op reis door de chakra's.

Datum: zondag 24 juni 13.00-15.30 uur
Meer info: ga naar
onze website 
Reserveren:  kan door je plekje online te reserveren of door ons te mailen [email protected]

 
BASIS WORKSHOP UKELELE SPELEN

WHY THE HUMBLE UKELELE COULD BE YOUR NEW YOGA!

Yes! Super blij zijn we dat de 
UKED.nl nu ook naar het zuiden komt!
De ukelele is laagdrempelig, vergevingsgezind en faalangstvrij. Je leert het op een middag, je kunt erbij zingen, het is veel goedkoper en makkelijker dan een gitaar en je neemt ‘m zo overal mee naar toe. Binnen twee uur, JA ECHT WAAR, kun ook jij dit instrument bespelen.
De ukelele is hot, dus zorg dat je je plekje voor deze workshop snel reserveert!

Datum: zondag 8 juli 14.00-16.30 uur

Meer info: ga naar onze website 
Reserveren:  kan door je plekje online te reserverenons te mailen [email protected] of door de ons te bellen (tijdens kantooruren) 040-293 29 99


 
YOGA FILOSOFIE MEETING

Yoga gaat over het ontwikkelen van ons vermogen tot diepe persoonlijke transformatie. En de yogageschiedenis en yogafilosofie geeft ons een prachtig praktisch systeem om te werken naar wat we in het leven ambiëren.
 
Vrijdag 28 september kun je weer deelnemen aan onze interactieve yoga filosofie meeting. Wij delen graag onze kennis met jou maar horen ook graag jouw ervaringen want samen leren we meer!
Heb jij zin om dieper in je yogareis te duiken? Lees dan hier meer.

Hopelijk zien we je dan op vrijdag 28 september van 19.00 tot 21.00 uur op onze locatie in Strijp (Scherpakkerweg 9c) voor een filosofie meeting die we afsluiten met een drankje op ons dakterras. Aanmelden kan hier of door ons een mailtje te sturen: [email protected]

Warme groet, Nienke en Fieke K.
OPLEIDING
ASHTANGA YOGA INTENSIEVE TRAINING 2019

Wil je graag dieper in je yoga avontuur duiken? Meer te weten komen over de andere 8 limbs van Ashtanga Yoga? Dan is deze Ashtanga Yoga Intensieve Training misschien wel waar je naar op zoek bent.
Heb je al ervaring met een meer dynamische vorm van yoga dan kan dit jouw volgende stap zijn op om nog meer te weten te komen over deze transformerende vorm van yoga. 

Heb jij niet de mogelijkheid om naar India af te reizen om je daar een aantal maanden onder te dompelen in yoga? Geen yogastudio bij jou in de buurt waar je dagelijks kunt deelnemen aan ECHTE ashtanga yoga lessen? Of sta je gewoon te popelen om naast je asana practice meer te weten te komen over deze super verslavende en transformerende vorm van yoga?

Grijp dan je kans en zorg ervoor dat jij een van de 18 plekjes bemachtigt. Aanmeldingen gaan op volgorde van aanmelding + aanbetaling. Er is al veel interesse getoond dus zorg dat je deze unieke kans niet mist.

Datum: start maart 2019
Meer info en aanmelden: zie onze website

 
WELNESS | HEALTH
WELLNESS | HEALTH

Stap in een wereld van serene rust, luxe en pure ontspanning. Ontsnap even aan de drukte van alledag. Waar kan dat beter dan bij De Yoga Studio Eindhoven?

Dat dat kan met yogalessen wist je natuurlijk al, maar je kunt bij ons ook terecht voor:
Ayurveda
Pedicure
Voetreflex massage

Ervaar verschillende behandelingen om je lichaam weer in balans te krijgen. Je hebt de keuze uit vele verschillende behandelingen, veelal gebaseerd op authentieke Oosterse technieken. De sfeervolle ambiance, een heerlijke oliegeur en onze ervaren mensen zorgen dat jij je volledig kunt ontspannen.

Komende data:
donderdag 7 juni Ayurveda consult (boek je plekje via srisriayurveda.nl)
donderdag 7 juni Voetreflex massage

Om je plekje te reserveren voor de voetreflex massage: reserveer online of stuur ons een email: [email protected] 


*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|* unsubscribe from this list    update subscription preferences 

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*