zwangerschapsyoga

Ben je zwanger? Gefeliciteerd!
Een bijzondere periode vol veranderingen. Veranderingen in een tijd waarin we veel van onszelf verwachten en vaak weinig tijd hebben (en nemen) om hier rustig bij stil te staan. Gelukkig is er Zwangerschapsyoga. Even wat me-time, goed voor jezelf en ook voor je kindje.

 

Zwangerschapsyoga zweverig?

Nee joh! Het is niet alleen maar puffen op een kussentje of watervallen visualiseren. Zwangerschapsyoga bij De Yoga Studio kenmerkt zich door down-to-earth oefeningen die erop gericht zijn je vertrouwd te laten raken met je veranderende lichaam. Je leert om (lichamelijk en mentaal) je balans te vinden en te houden en je voor te bereiden op de bevalling en de eerste ontmoeting met je kindje.

 


VOORDELEN ZWANGERSCHAPSYOGA

- Verbetering van je dagelijkse houding (ter voorkoming van o.a. rug-, nek- en schouderklachten)

- Je leert bruikbare ademhalingstechnieken voor tijdens de zwangerschap en bevalling

- Meer ontspannen zijn door het loslaten van spieren, maar ook van gedachtes en verwachtingen

- Bewustwording van je bekkenbodemspieren (bevallingsspieren)

- Tijd om rustig de connectie met je kindje te maken

- Fijn momentje voor jezelf

 

 

GESCHIKT VOOR

Vanaf week 15 kun je op elk door jou gewenst moment starten met Zwangerschapsyoga.

 

Volg je nog geen yogalessen bij ons? Soms is het mogelijk om deel te nemen aan een andere lesstijlen dan Zwangerschapsyoga. Maar niet alle stijlen zijn daarvoor geschikt. Dus overleg vooraf even met ons.

 

Ben je al lid en volg je al regelmatig lessen bij ons? Dan kun je, als je je goed voelt, tot ver in je zwangerschap doorgaan met de reguliere lessen. Geef aan je docent aan dat je zwanger bent. Dan kan de docent hier rekening mee houden en je tips/tricks en aanpassingen geven. Ons advies is om in het eerste trimester geen dynamsiche vorm van yoga te beoefenen en twists en diepe vooroverbuigingen te vermijden. Eventueel kun je in het tweede of derde trimester overstappen naar Zwangerschapsyoga, maar je mag dus ook je reguliere lessen blijven volgen.

 

WANNEER

 

Met regelmaat starten er korte cursussen Mindful Zwanger en Voorbereiden op je bevalling. Klik hier voor meer info en startdata.

 

Bij voldoende animo starten we op dinsdagen van 18:45 - 19:45 uur met doorlopende lessen.
De doorlopende lessen Zwangerschapsyoga zijn te volgen met je reguliere lidmaatschap of strippenkaart van De Yoga Studio .
Hier vind je meer info over de tarieven.  

 


AANMELDEN

Heb je interesse in de lessen zwangerschapsyoga?

 

Neem dan even contact met ons op!