Nieuwsbrief Juni 2019- Houd het ontspannen vakantiegevoel langer vast

 

 

 

View this email in your browser
Hallo! Hopelijk heb je een lekker lang Pinksterweekend gehad? Misschien al aan het aftellen naar je zomervakantie?
 Weet je hoeveel gedachten je geest elk uur van de dag denkt?
Deskundigen schatten dat de geest tussen de 60.000 - 80.000 gedachten per dag denkt. Dat is een gemiddelde van 2.500 - 3.300 gedachten per uur. Dat is ongelooflijk....
Nog belangrijker, 80 procent van onze gedachten is negatief.


 Benieuwd hoe het ook anders kan? Hoe je je geest geen loopje met je laat nemen en wel dat ontspannen vakantiegevoel vast houd? Deze nieuwsbrief staat weer boordevol leuk nieuws van De Yoga Studio.
Fijne zomer alvast!
Houd het ontspannen vakantiegevoel langer vast
Weet je hoeveel gedachten je geest elk uur van de dag denkt?
Deskundigen schatten dat de geest tussen de 60.000 - 80.000 gedachten per dag denkt. Dat is een gemiddelde van 2500 - 3.300 gedachten per uur. Dat is ongelooflijk.
Andere experts schatten een kleiner aantal. Maar nog steeds, wij mensen, zo lijkt het, hebben ergens tussen de 12.000 en 60.000 gedachten per dag. Volgens onderzoek is maar liefst 98 procent daarvan precies hetzelfde als een dag eerder. Over gewoontedieren gesproken. Nog belangrijker, 80 procent van onze gedachten is negatief.
Dit is belangrijk vanwege de connectie die er is tussen geest en lichaam.

Lees hier verder over deze connectie en de neurobiologie van labeling.

Hoe kun je dit voorkomen, hoe kun je dit veranderen?
Het begint met het zich bewust zijn van de neiging om te labelen. Op zich zijn labels geen probleem; ze worden beperkingen in combinatie met een sterk gevoel van sympathie of afkeer.
Om te voorkomen dat labels oordelen worden is een hele oefening en een proces. Nu zijn er veel verschillende wegen naar Rome om je beter bewust te worden van dit labelen: je hebt de meer Westers georiënteerde manieren (o.a., Psychoanalyse Emotional Freedom Techniques to name a few)
Maar naar mijn mening en ervaring (but who am I ), de beste methoden die een echte oplossing bieden, en ook vele voordelen, yoga en meditatie.
 
Yep dit vergt enige inspanning. Na de initiële witte broodsweken in yoga en mediatie (na al het rennen eindelijk eens stil staan en je weer ontspannen voelen) komen er namelijk ook hele andere gedachten en gevoelens naar de oppervlakte. Maar alle goede dingen van het leven vereisen een zekere inspanning om resultaat te behalen. Als het je droom is de marathon van new York te gaan lopen weet je ook dat je het niet gaat redden met een keer in de week 5 km te lopen….
 
Mensen die regelmatig aan yoga (en dan gaat het over meer dan alleen de houdingen) doen of mediteren, zijn het erover eens dat de stroom van gedachten vertraagt. Wanneer deze stroom langzamer gaat werken, wordt je geest kalm en vredig, en dit gebeurt niet alleen tijdens meditatie, maar ook op andere momenten van de dag.

En wat nou het fijne is? Yoga of meditatie zijn dan geen vlucht meer uit de werkelijkheid om even tot rust te komen en ontspannen of even af te schakelen maar dan kun je yoga en meditatie echt als tool gebruiken om veel rustiger en ontspannen in het leven te staan ondanks de drukte om je heen.
Zo houd je dat ontspannen vakantiegevoel veel langer bij je!
Ook de hele zomer kun je bij De Yoga Studio terecht voor het meest uitgebreide yoga aanbod van Eindhoven en omstreken. Dus tussen het strand en terras bezoek in zien we je graag in een van onze lessen. Bij lekker weer kun je nog even nagenieten op ons dakterras.

Zonnige groeten
Het team van De Yoga Studio

 
Zomeractie trouwe leden
Zomeractie trouwe leden
Als lid mag je in de zomermaanden met je reguliere lidmaatschap onbeperkt deelnemen aan alle ochtendlessen van maandag t/m vrijdag. (Ook op ma, wo en vr de early morning yoga 06.30-08.45 uur)

maandag 09.00 poweryoga 
dinsdag 09.00 ashtanga mysore yoga
woensdag 09.00 ashtanga mysore yoga 
donderdag 09.00 yin & yang yoga
vrijdag 09.00 poweryoga basic 
vrijdag 09.00 yin yoga 
Kijk hier voor het actuele lesrooster.

 
Yoga Docenten Opleiding
Yoga docenten opleiding
Start Yoga Docenten Opleiding september 2019

Heb je de smaak van yoga helemaal te pakken en wil je graag nog dieper in je yoga avontuur duiken of wil je jouw passie van yoga met anderen delen? Sinds 2008 kun je bij De Yoga Studio al terecht voor verschillende yogaopleidingen. Vanaf september 2019 start de eerstvolgende yogaopleiding. 
Wil jij er ook graag bij zijn? Tot 01 juli geldt een early bird tarief.

 
Meer ontspannen ondanks drukte
Leren mediteren
Intro cursus mediteren
Vanaf dinsdag 11 juni kun je op vier achtereenvolgende dinsdagen leren mediteren. Voor leden van De Yoga Studio is deze les onderdeel van je reguliere lidmaatschap. Ook als niet lid ben je van harte welkom. Reserveer hier je plek.

In het najaar starten weer verschillende 8 weekse mindfulness trainingen.
Zondag 30 juni kun je komen proeven of dit iets voor je zou kunnen zijn. In twee uur tijd laat Paul van Gemert je proeven en ruiken aan mindfulness zodat je niet alleen met mindfulness maak ook alvast met de trainer kunt kennis maken.
Nieuwe yogastijl: Kundalini yoga
Kundalini yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd en staat voor de (helende) levensenergie die in ieder van ons aanwezig is.

Deze unieke en eeuwenoude yogastijl maakt gebruik van krachtige, transformerende technieken die lichaam, geest en levensenergie versterken.
Op maandag 17 en 24 juni kun je komen kennismaken met deze yogastijl. Yogadocente Marijke Hulstein laat je kennismaken met deze transformerende ervaring.

 
Ashtanga Yoga mysore week - Ken The Rolfer
Reserveer zondag 30 juni t/m vrijdag 5 juli alvast in je agenda en reserveer snel je plek.

Ken the Rolfer, authorized level II KPJAYI docent is dan weer in De Yoga Studio Eindhoven.
Ken is daarnaast al jarenlang bodyworker (Rolfing therapeut) en anatomie docent in veel yogaopleidingen. Hij kan je als geen ander verder helpen in je yoga-beoefening. Een unieke ervaring.

 
Een hele fijn zomer!
Het team van De Yoga Studio
 
Copyright © 2019
De Yoga Studio, Alle rechten voorbehouden

Je ontvang deze e-mail omdat je je hebt
ingeschreven op www.deyogastudio.nl

Ons e-mail adres is: [email protected]
Aanpassen hoe je deze mail ontvangt?
Je kan hier je instellingen wijzigingen of je afmelden van onze lijst
. 

 


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*