Nieuwsbrief Oktober 2018

 

*|MC:SUBJECT|*

 
Mindfulness en meditatie
NIEUWSBRIEF OKTOBER 2018
 
HERFST: loslaten en het nieuwe verwelkomen. Reflecteren, lessen leren en trots zijn op wat je hebt doorstaan en bereikt.
Wij ondersteunen en helpen je graag in dit proces en hebben veel inspirerends voor je in petto dit najaar!


GOODBYE SUMMER, HELLO FALL

Regen, wind, kil en guur weer, met misschien zo nu en dan nog een klein waterig zonnetje. Heel wat anders dan de uitbundige zomer waarvan we de afgelopen maanden hebben mogen genieten.  
In de overgangsperiode van deze seizoenen kan het zijn dat niet alleen onze fysieke gesteldheid maar ook onze mentale en emotionele gesteldheid wat verandert.
Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde staat dit seizoen, de herfst ook wel voor het element metaal.
Metaal is een regulerende energie. Een enorm transformerende energie.  
 
Creatiespiraal
Een andere manier om naar de seizoenen te kijken doet Marinus Knoope in zijn werk: De Creatiespiraal. Marinus Knoope is een fysicus die zich jarenlang bezighield met de vraag in hoeverre en op welke wijze de mens invloed heeft op zijn eigen levensomstandigheden. ‘De creatiespiraal’ is een eenvoudige en praktisch bruikbare beschrijving van de natuurlijke weg waarlangs de mens zijn eigen wensen realiseert.
De creatiespiraal is gebaseerd op het creatieproces zoals het ook in de natuur plaatsvindt en kun je in 4 fasen verdelen die lijken op de 4 jaargetijden: winter, lente, zomer en herfst.

Oogsten, reflecteren, lessen leren, trots zijn
Volgens hem mag je gaan oogsten in de herfst. Dit is de fase waarin je reflecteert op je handelen, waarin je mag ontvangen waar je zolang hard voor gewerkt hebt. Om vervolgens terug te kijken op je proces. Overdenken wat het je heeft gebracht. Je haalt je lessen eruit en waardeert alles dat je hebt geleerd. Maar vooral een fase waarin je ook trots mag zijn op jezelf voor alles wat je hebt doorstaan en bereikt. Dit is vaak ook de fase waarin er weer nieuwe wensen en ideeën ontstaan.


 
Dolly Parton about the value of Strength: “Storms make trees take deeper roots.”

Meditatie & Mindfulness lessen
Wij hebben dit najaar weer het een en ander in petto om dit proces van reflecteren, lessen leren en met trots terugkijken op dat wat je hebt bereikt te ondersteunen en misschien zelfs wat aangenamer te maken.
Zo hebben we voortaan behalve Tai Chi Qigong lessen ook mindfulness en meditatielessen toegevoegd aan ons al ruime yoga-aanbod. 
 
Workshops
Volgende week kun je op vrijdag avond weer aansluiten voor onze (yoga)filosofie avond en in oktober kun je nog meedoen met de YIn Yoga XL die Nienke geeft met het thema herfst/metaal. En in oktober kun je als je durft je hart nog verder openen met Iris voor een workshop backbends.

Yogaweekend
En echte ME-time ervaren? Ga dan begin november met ons mee op een heerlijk yoga-weekend. Met heel veel fijns om jezelf eens in de watten te leggen en de boel even de boel te laten en ook in de herfst je batterij weer heerlijk op te laden.
 
Opleidingen
Daarnaast gaan we in onze Ashtanga en Yin (yoga)opleiding(en) nog meer het accent leggen op persoonlijke ontwikkeling. Want niet de vaardigheden die je leert maken je een goede docent. Jij bent het belangrijkste instrument, maar om een instrument goed te kunnen bespelen en de juiste klank te vinden is tijd nodig. Tijd om de reis diep naar binnen te maken, te onderzoeken en leren wie jij bent als persoon: In goede en slechte tijden. En dus ook verantwoordelijkheid te nemen voor je schaduwkanten. Daarmee kun je echt een voorbeeld zijn voor anderen. Ben je in staat anderen te inspireren. We helpen en ondersteunen je graag om jouw mooiste klank te vinden en uit te dragen. Om vanuit authenticiteit, bezieling, en de basisprincipes van yoga (yama en niyama) een inspiratie en voorbeeld te zijn voor anderen.

Geniet van je najaar, het loslaten en het nieuwe verwelkomen.

 
WORKSHOPS 
HEEL VEEL LEUKE WORKSHOPS DIT NAJAAR
 
Zoals je al kon lezen hebben wij ook dit najaar behalve heel veel leuke lessen ook weer een aantal leuke workshops voor je in de aanbieding. Eigenlijk teveel om ze hier allemaal uitgebreid aan bod te laten komen. Klik hieronder op de foto's voor meer info of surf naar  dus onze website en reserveer tijdig je plekje. 

Vrijdag 28 september: (yoga) filosofiemeeting. Thema: yama en niyama
Zondag 7 oktober: Yin Yoga XL. Thema herfst/metaal. Loslaten en het nieuwe verwelkomen.
Zaterdag 20 oktober: Backbend workshop. Thema open je hart!

Vrijdag 9 t/m zondag 11 november: mini-yogaretreat. ME-time even de boel de boel laten en helemaal opladen.
Filosofie meeting
Yin Yoga XL Herfst
Backbend workshop
Yoga Weekend
INTRO CURSUS YOGA
Intro cursus (power) Yoga
INTRO CURSUS (POWER)YOGA
5 WEKEN VOOR SLECHTS € 50,- 

De ultieme kans om nu ook eindelijk eens je vriend(in) moeder,  of collega op de yogamat te krijgen zodat zij ook eens snappen waarom jij zo verslaafd bent aan yoga :-)
Of misschien is het alweer een tijdje geleden dat je op de yogamat hebt gestaan en is het tijd voor een (hernieuwde) kennismaking met yoga. Of je wilt gewoon weer eens de puntjes op de i zetten? 
In oktober en november starten er weer twee 5-weekse intro to (power) yoga-cursussen.
  

 
Datums in oktober en november
-) zaterdag 3, 10, 17, 24 november en 01 december, 09.30-10.45 uur.

Meer info:  over inhoud, data, tijden en prijs, neem
hier een kijkje. 
Reserveren: kan door
je plekje online te reserveren of door ons te mailen [email protected].
-) dinsdag 2, 9, 16, 23 en 30 oktober 19.00-20.15 uur
ASHTANGA OPLEIDING
Ashtanga Yoga Intensieve Training
ASHTANGA YOGA INTENSIEVE TRAINING 2019

Wil je graag dieper in je yoga avontuur duiken? Meer te weten komen over de andere 8 limbs van Ashtanga Yoga? Dan is deze Ashtanga Yoga Intensieve Training misschien wel waar je naar op zoek bent.
Heb je al ervaring met een meer dynamische vorm van yoga dan kan dit jouw volgende stap zijn op om nog meer te weten te komen over deze transformerende vorm van yoga. 

Heb jij niet de mogelijkheid om naar India af te reizen om je daar een aantal maanden onder te dompelen in yoga? Geen yogastudio bij jou in de buurt waar je dagelijks kunt deelnemen aan ECHTE ashtanga yoga lessen? Of sta je gewoon te popelen om naast je asana practice meer te weten te komen over deze super verslavende en transformerende vorm van yoga?

Grijp dan je kans en zorg ervoor dat jij een van de 18 plekjes bemachtigt. Aanmeldingen gaan op volgorde van aanmelding + aanbetaling. Er is al veel interesse getoond dus zorg dat je deze unieke kans niet mist.

Datum: start maart 2019
Meer info en aanmelden: zie onze website
YIN YOGA OPLEIDING
Yin Yoga Opleiding
YIN YOGA OPLEIDING 2019
 

Yin yoga is een langzame stijl van yoga met asana's die voor langere perioden worden vastgehouden, waarmee zachte spanning en compressie op onze weefsels kan worden toegepast. Het doel van Yin-beoefening is om de spieren zoveel mogelijk te ontspannen en om de diepere bindweefsels aan te spreken - vooral fascia, ons "spinnenweb". Yin Yoga is gebaseerd op TCM (Traditional Chinese Medicine) en werkt daarom intensief met meridianen en acupressuurpunten die zich richten op onze organen en de 5 elementen water, hout, vuur, aarde en metaal balanceren.

Yin yoga concentreert zich op het unieke karakter van het individu. Het versterkt de energiestroom die al aanwezig is in ons  lichaam, en deze energie komt vrij na iedere yin practice om de stroom van energie te vergroten en potentiële blokkades te laten verminderen.

Deze training is erop gericht authentieke Yin Yoga beoefenaars op te leiden, die vanuit hun persoonlijke ervaring een diepgaand begrip ontwikkelen van alle aspecten van deze practice en van daaruit in staat zijn andere te begeleiden vanuit passie en authenticiteit. 


Datum: start januari 2019
Meer info en aanmelden: zie onze website
WELNESS | HEALTH
Health| Welness
WELLNESS | HEALTH

Stap in een wereld van serene rust, luxe en pure ontspanning. Ontsnap even aan de drukte van alledag. Waar kan dat beter dan bij De Yoga Studio Eindhoven?
Dat dat kan met yogalessen wist je natuurlijk al, maar je kunt in oktober ook weer terecht voor een ayurveda consult of een voetrelex massage. 


Ayurveda consult:
maandag 1 oktober, donderdag 18 oktober (middag), donderdag 8 november, dinsdag 4 december (boek je plekje via srisriayurveda.nl)

Voetreflex massage (17.00-21.30 uur):
donderdagen 4 oktober, 1 november, 6 december 

Om je plekje te reserveren voor de voetreflex massage: reserveer online of stuur ons een email: [email protected]

MINDFULNESS & MEDITATIE
Mindfulness en meditatielessen
MINDFULNESS EN MEDITATIE
DE YOGA STUDIO

Altijd aan het rennen? Dan wordt het tijd om eens stil te staan….
Een drukke baan, een druk gezinsleven. Kinderen die van school moeten worden opgehaald en naar de sportclub moeten worden gebracht. Vergeten aan die verjaardag te denken van een vriendin? Bellen tijdens het autorijden om toch maar zo efficient mogellijk met je tijd om te gaan, piekeren dat je je collega niet gezegd hebt waarop het staat?

Ook het idee dat je geleefd wordt en niet echt kunt ontspannen? Schiet de tijd voor jezelf er steeds vaker bij in…?

 
Voelen wat je eigenlijk wilt in dit leven
Minfulness en meditatie zijn krachtige tools om je te helpen meer tot rust te komen en beter bij je gevoel te kunnen komen.

Vanaf oktober 2018 kun je bij De Yoga Studio voortaan ook terecht voor mindfulness en meditatie.
Dit kan voor een 8 weekse cursus maar we starten ook met een tweewekelijkse meditatie les die bij voldoende animo iedere vrijdag op het rooster komt. (17.00-18.00 uur).
En daarnaast gaan we werken met stilte dagen: de eerste waarvoor je je nog kunt aanmelden is op zondag 18 november. 

Meer info over mindfulness en meditatie: zie onze website.
KINDERYOGALESSEN
Kinderyogalesssen
KINDERYOGALESSEN

Jong geleerd is oud gedaan!

Onze kinderen leven net als wij in een drukke haastige wereld: drukke ouders, schooldruk, veel lessen, videogames en vaak meerdere competitieve sporten. Meestal beschouwen we deze invloeden niet als stressvol voor onze kinderen, maar vaak zijn ze het wel. 

Als eens yoga overwogen voor je kind omdat je kind slecht slaapt? Omdat je kind veel spanning heeft of zich onzeker voelt? Of omdat je zelf weet hoe fijn yoga is en je dat je kind ook zo gunt?!


Iedere woensdag middag geeft Nicole Bagaya van kinderyogastudio Bagaya tussen 16.00-17.00 uur kinderyogalessen bij De Yoga Studio. 
Daarnaast geeft zij regelmatig leuke "ouder & kind yogalessen". Samen een verrassend yoga avontuur beleven, thematische lessen met yogahoudingen voor jong en oud, adem- en massage oefeningen en spelletjes. 

Houd onze website in de gaten want waarschijnlijk start er dit najaar nog een mini-serie "Ouder & Kind Yoga" en daarnaast kunnen binnenkort waarschijnlijk ook de allerjongsten bij ons terecht voor Peuteryogalessen.
Wil je op de hoogte blijven en/of je zoon of dochter alvast aanmelden?
Stuur Nicole dan even een mailtje : [email protected].

Voor meer over kinderyogalessen: zie onze website.
$('body').on('click', '.jsFaqCardToggle', function(){ $('i, svg', this).toggleClass('fa-chevron-down fa-chevron-up'); });